Status CCRIS PTPTN

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Kebetulan cuti pada bulan Disember 2016 yang lalu untuk menyelesaikan urusan peribadi kat bandaraya. Dah nampak Bank Negara Malaysia menapak la pulak dari LRT ke BNM. Peluh ketiak boleh tahan jauh jugak kalau berjalan dari LRT Bandaraya tu menuju mesin CCRIS. Time tu lak panas teramat.

Tujuan utama nak semak CCRIS la apa lagi. Sebelum tu pernahlah tengok laporan kredit kawan punya tapi tak faham pun. Hahaa

So kat bawah ni aku share la kepada sape-sape yang wondering camne ke laporan kredit BNM aka CCRIS tu------------------>

laporan kredit CCRIS BNM
Kalau tak nampak silalah klik untuk besarkan...Kalau tak nampak gak tak dapek la nak nolong
Sebenarnya aku tak faham sangat pun bila tengok laporan kredit tu. So rajin pulak pi tanya kat pegawai kaunter BNM tu. Menurut dia aku ada outstanding balance lagi tiga bulan tak bayar untuk PTPTN sebab tu la ada amaun 3 (tiga) kat bulan November tu. Memang pun sebab gaji potong automatik bulan Oktober terus aku lalala tak selesaikan outstanding tu.

Next entry cite pasal bayar outstanding tu pulak ye.. Sekian la perkongsian status CCRIS PTPTN aku. Kalau sape nak semak bolehlah ke BNM ye tapi waktu office hours la dan mudah je semakan dan cetakan menerusi mesin dia je. So jangan terlupa Kad Pengenalan ye. Dia lebih kurang macam korang semak penyata KWSP tu... Ha gitu.

Comments

ewanthology said…
kalau tukar ujrah, ccris terus ok kot sebab dia kira mcm akaun baru...
E'in said…
nasib baik e'in takde pinjam ptptn dulu..
tiga lalat said…
gmbr tu wak dh klik besarkan tp masih x nmpk yg kene potong kaler hitam2 gituuuu., huhu2

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing