Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...
sources:http://www.pinterest.com/

Untuk Awak...
Terima kasih kerana hadir dalam hidup saya
Walaupun seketika
Walaupun untuk menghancurkan hati saya
Dengan harapan palsu

Untuk Awak...
Walaupun saya kecewa
Tetapi saya masih mampu untuk teruskan hidup
Saya masih terus doakan yang baik-baik untuk awak

Untuk Awak...
Walaupun hati saya terluka
Walaupun hati saya sakit
Saya redha..
Mungkin ini Ujian Allah untuk saya

Untuk Awak...
Terima kasih kerana membuktikan
Saya seorang wanita yang tabah

Mungkin kita takde jodoh dengan dia sebab kita akan jumpa dengan jodoh yang lebih baik daripada dia. 

p/s: Tiada kaitan dengan tuan blog...

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...
sources:http://media-cache-ak0.pinimg.com/236x/99/35/5d/99355d76734fb6172811458497da4b65.jpg

Setiap negara punya undang-undang sendiri di jalan raya, Malaysia  pun punya undang-undang sendiri. Tetapi masih ramai yang kurang ajaran bila di jalan raya. Ntah la nak salah siapapun tak tahu la.... Sebab kadang-kadang terasa diri pun kurang ajar juga bila di jalan raya (tapi aku ni skema je selalu). Heee attitude, situasi mungkin...

Tetapi secara logik akalnya, jika seorang pemandu ingin menukar lorong, seharusnya memberi signal supaya niat suci murni ingin bertukar lorong dapat dikesan oleh pemandu lain. Tak gitu? Dalam undang-undang pun ada, cuma pada pandangan peribadi aku, tak ditekankan sangat. Setakat belajar dan ambil lesen, pastu ikut kepala otak sendiri masa memandu.

Kalau dah salah lorong, ingin bertukar ke lorong yang betul, bagilah signal elok-elok. Ni bagi tayar je seolah-olah bawa kereta 'makan jalan'. Mana orang tahu niat tersebut wahai manusia oi. Dan mengikut hukum logik akal dan alam, kau dah salah lorong, kalau orang tak bagi jalan jangan nak melulu-lulu terjah himpit orang jugak. InshaAllah akan ada yang baik hati bagi laluan kat kau nanti, tu pun kalau kau signal beria-ria. Kalau tak dapat hon kena maki ada la.

Jangan nak bersikap cerdik sombong sangat dengan tak bagi signalnya, himpit orangnya. Tolonglah bersopan sikit dan hormat pemandu lain. Dah sah-sah kau yang salah lorong pun. Erm ke buat-buat salah sebab tak nak q barisan panjang sangat? Hanya diri kau sendiri yang tahu pun.

I know ramai yang meremehkan bagi signal. Tetapi bagi aku signal tu amat penting, walaupun kadang-kadang terasa remeh nak bagi signal, paksa diri juga bagi signal. Alhamdulillah 2 kejadiaan yang berlaku, signal la penyelamat aku daripada kena hit.

Sebagai iktibar, experience aku sendiri. Masa kat bulatan, memang takde kenderaan lain dan jalan lengang masa tu, malas terasa nak bersignal. Tapi bagi jugak buat syarat je. Rupanya ada sebuah lori kecik kat blind spot masa tu. Laju lak lori tu. Tapi sebab dia nampak signal daku bagi kot, takde la dia hon aku walaupun nyaris nak hit sikit je lagi. Masa tu sangat bersyukur sebab aku bagi signal walaupun tak ikhlas.

Aku: Baru je side mirror kena langgar hari tu dengan seorang perempuan ni. Gelojah sangat dia nak tukar lorong. Dah aku yang kat sebelah ni pun dilanggarnya. Dengan sticker P sepatutnya silalah berhati-hati dan jangan over confident sangat. Dan tolonglah bagi signal dan signal tu bagi lebih awal.
Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Terimalah orang yang tahu dan sedar diri kita tak sempurna
Tetapi tetap melayan dan menganggap diri kita sempurna

Aku: Masih wujud lagi ke mereka yang boleh menerima dan menganggap orang lain sempurna walau sebaliknya? Untuk aku masih wujud walaupun terasa seperti dah pupus mereka yang begitu. Termasukkah aku dalam goongan masih ada tu.

Hahaa tanyalah diri anda sendiri dan nilaikan sendiri... 
Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Dah lama nak post entry ni, tapi takde kesempatan. Daku ni salah seorang pengguna jalan dari Cheras-Kajang. Hari-hari lalu jalan yang sama sampai dah nak muntah lalu jalan yang sama. Banyak suka duka bersama laluan Cheras-Kajang ni.

Kalau perasan la, setiap tol kat Malaysia berlainan maklumlah seliaan pelbagai konsesi tol. Grand Saga, Plus, and apa tah lagi. Tol kat Jalan Kajang-Cheras ni, jarak touch dan palang pun agak jauh kalau nak banding dengan sesetengah tol lain.

Tapi yang menarik perhatian aku, palang tol kat Tol Batu 9 tu. Baru-baru ni je berpalang salah satu lorong Touch n Go dia. Kalau tak salah ingatan aku, asalnya palang tu pendek macam separuh je, lepas tu sejak awal tahun 2014 dah tak berpalang lane Touch n Go tersebut. Ha da togel without any palang.

So sesiapa je yang rasa nak free je boleh je la lalu je kot. Tapi akan ada bunyi siren kalau tak salah aku sesapa lalu tanpa touch. Aku? Eh mestilah touch sebab tak baik rasanya nak redah je sebab tak bermoral le. Aku kan skema...

Cuma terfikir lambatnya Grand Saga ambil masa untuk letak palang baru sebab konsesi tol kan kaya je, penyelenggaraan kecik macam tu take time berbulan-bulan ke? Dah la tu antara tol yang sibuk.

Penyibuk lak aku kan. Sebabnya aku ada peristiwa tak best kat tol Batu 9 tu....langgar palang tol....Hee tu yang jadi penyibuk terlebih tu. Masa memula kejadian tersebut, memang elak lalu lane tol tersebut. Sanggup bagi signal amek lane lain, punya trauma.

Tapi sekarang Alhamdulillah lalu je mana lane yang dah pegi tu. Benda dah lama berlalu, cuma berhati-hati lebih sikit lagilah. Huuu tol-tol.
Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Sedang dalam proses mengemaskini tempate baru. Nak buat dari hari tu lagi. Kalau ada yang perasan blog asyik berubah template sebab tak sempat nak kemaskini punya pasal. Hahaa so macam tak betul je rasa blog sejak beberapa minggu lepas.

So meluangkan masa bermain dengan HTML untuk cantikkan template yang di'upload' ikut citarasa sendiri. Masalahnya banyak yang kena diubah, perlu search sana sini demi cantikkan template ni. Huhuu sape yang memang terer bermain coding HTML tu memang takde masalah kot.

Bagi aku yang memang tak tahu pasal coding ni memang kena rujuk sana sini la. Try and error sampai puas hati sendiri. Nak upah boleh je, tapi rasa lebih puas kalau diri sendiri yang buat.

So kalau ternampak pape yang pelik tu silalah tegur, mana taw coding aku tak menjadi. Lepas tu boleh syok sendiri pulak.. Haru tuan blog ni bila tukar template baru.

P/S: Tengah nak buat bloglist untuk kawan-kawan blog. Sory bloglist lama awal-awal lagi terkorban, so sabar ye nak akan dimasukkan semula. Bukan tak sudi buat bloglist....terhilang.

Lembutku bukan untuk dikasari.
Sopanku bukan untuk dibuli.
Manjaku bukan untuk menggodai.
Tangisku bukan untuk menagih simpati.
Ketawaku bukan bermakna aku hepi.
Senyumku bukan bermakna ku menyukai.
Marahku bukan bermakna aku membenci.
Benciku bukan bermakna tidak menyukai.
Nukilan: Aishah Jahirah
 Aku: Itulah perempuan yang sukar difahami....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative