Rindu itu...
Hati terbuai dengan rasa
Hati terasa sayang
Dengan harapan bahagia
Menjadi hak diri

Rindu itu...
Adakah hanya diri merasanya
Adakah dia pun sama?

Rindu itu...
Datang tanpa undangan
Pergi masih bersisa

Rindu itu...
Semoga kena pada tempatnya
Semoga kena pada orangnya
Biarlah yang selayaknya dirindui
Nukilan Rasa: Aishah Jahirah



Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Ehem-ehem....ada pernah terniat nak block orang kat facebook tak? Kalau ada tapi tak tahu caranya meh sini aku nak ajar. Tapikan janganlah suka-suka ati je nak block orang tanpa sebab yang kukuh. Tak baik taw memutuskan silaturrahim even kat facebook pun kalau dah kenal lama. Kecik hati orang nanti.

Nak tahu antara sebab block orang dan kenapa aku pernah diblock boleh cek sini---->Sebab Kena Block kat Facebook. Hey membebel pulak dah aku ni. Oke la nak block orang senang je. Ikut je step kat bawah...

Cara Block Orang kat Facebook (Cara Pertama)

Klik ke profile orang yang kita nak block tu, follow je step macam dalam picture kat bawah.

Lepas tu follow je step macam dalam picture ni...

Last sekali tekan je okey..

Selesai sudah... Tak payah nak susah hati dah orang tu ternampak profile kita dan kita ternampak profile orang tu...
.....................................................................................

Cara Block Orang kat Facebook (Cara Kedua)

Pergi button drop tu klik then klik setting, klik blocking.

 Isi nama atau alamat email orang yang korang nak block. Tekan button block


Kalau masuk nama akan keluarlah list nama yang korang taip. Pilih yang mana satu korang nak block, klik button block. Nak mudah by email la, takde kuar panjang nama-nama tu.

Akan kuar kotak macam ni... Tekan je block...

Akhirnya nama yang korang block tu tersenarai... So kalau rasa nak unblock bila-bila je klik button unblock tu.

************************************************
Tak semestinya korang block friend list, yang tak jadi friend pun boleh block kalau tak nak dia nampak kita kat facebook. Tapi block orang pun berpada-pada la. Kalau gatal sangat wajib la block,kan?

Manusia... 
Bila nak seseorang bukan main lagi
Tiap hari mesej
Tiap hari caring

Manusia...
Bila dah dapat
Sepi tanpa berita
Dah tak peduli

Manusia...
Sukar dimengerti
Sukar ditafsir

Manusia...
Tak boleh ke sebelum
Dan selepas tetap sama

Hati..
Tak nak terlalu sayang 
Seseorang yang bukan 
Hak mutlak.

Biarlah hati sakit pun...
Nukilan rasa: Aishah Jahirah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative