Contoh Surat Ikatan Amanah Tanah

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Disertakan contoh Surat Ikatan Amanah untuk tanah sebagi panduan kepada yang nak buat Ikatan Amanah. Maklumlah kalau upah orang taipkan mahu kena keluar duit lagi sebagai bayaran.

Nak senang taip je sendiri surat tu dan print... Jimat la kos sikit sebab kalau tak salah nak upah dalam RM20 ke atas....


Next time kalau free ada masa kita share prosedur nak tukar hak milik guna Ikatan Amanah lak... Bukan semudah yang di jangka dan makan masa prosedurnya. Biasalah hal yang melibatkan tanah ni, memang sakit hati nak urus dengan prosedur pejabat tanah yang kadang kala tak jelas.

Kau Annoying aku...aku annoying balik kau, gitulah prinsip aku bila berurusan dengan pejabat tanah... Everything kena clear dan aku nak tahu SOP diaorang...

Comments

Bagus ada panduan macam ni. Boleh guna nanti ni. Terima kasiha Akak.

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing