Posts

Showing posts from October, 2014

CPUV Nuffnang Terbanyak

Image
Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...


Jarang-jarang dah update blog sekarang walaupun kadang-kadang hati tu nak sangat berblog. Takpe pentingkan mana yang penting dulu.

Wehuu tadi cek akaun Nuffnang. First time dapat CPUV @ BE serentak sebanyak ni. Kira CPUV Nuffnang terbanyak la yang serentak masih on going.

So tak salahkan abadikan sebagai entry di blog. Antara CPUV yang melekat lagi setakat ni. Advertisor yang sama tapi iklannya muncul kat tiga-tiga ad. Sikit-sikit kumpul...pendapatan pasif...


******************************************* Esok kerja....selamat menghabiskan sisa-sisa hujung minggu... Tabahkan hati dan kuatkan semangat untuk setiap cabaran yang bakal dihadapi mendatang hari.

Contoh Surat Ikatan Amanah Tanah

Image
Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Disertakan contoh Surat Ikatan Amanah untuk tanah sebagi panduan kepada yang nak buat Ikatan Amanah. Maklumlah kalau upah orang taipkan mahu kena keluar duit lagi sebagai bayaran.

Nak senang taip je sendiri surat tu dan print... Jimat la kos sikit sebab kalau tak salah nak upah dalam RM20 ke atas....


Next time kalau free ada masa kita share prosedur nak tukar hak milik guna Ikatan Amanah lak... Bukan semudah yang di jangka dan makan masa prosedurnya. Biasalah hal yang melibatkan tanah ni, memang sakit hati nak urus dengan prosedur pejabat tanah yang kadang kala tak jelas.

Kau Annoying aku...aku annoying balik kau, gitulah prinsip aku bila berurusan dengan pejabat tanah... Everything kena clear dan aku nak tahu SOP diaorang...