Posts

Showing posts from February, 2014

Rindu Itu

Image
Rindu itu...
Hati terbuai dengan rasa
Hati terasa sayang
Dengan harapan bahagia
Menjadi hak diri

Rindu itu...
Adakah hanya diri merasanya
Adakah dia pun sama?

Rindu itu...
Datang tanpa undangan
Pergi masih bersisa

Rindu itu...
Semoga kena pada tempatnya
Semoga kena pada orangnya
Biarlah yang selayaknya dirindui
Nukilan Rasa: Aishah Jahirah


Cara Block Orang kat Facebook

Image
Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Ehem-ehem....ada pernah terniat nak block orang kat facebook tak? Kalau ada tapi tak tahu caranya meh sini aku nak ajar. Tapikan janganlah suka-suka ati je nak block orang tanpa sebab yang kukuh. Tak baik taw memutuskan silaturrahim even kat facebook pun kalau dah kenal lama. Kecik hati orang nanti.

Nak tahu antara sebab block orang dan kenapa aku pernah diblock boleh cek sini---->Sebab Kena Block kat Facebook. Hey membebel pulak dah aku ni. Oke la nak block orang senang je. Ikut je step kat bawah...

Cara Block Orang kat Facebook (Cara Pertama)

Klik ke profile orang yang kita nak block tu, follow je step macam dalam picture kat bawah.

Lepas tu follow je step macam dalam picture ni...

Last sekali tekan je okey..

Selesai sudah... Tak payah nak susah hati dah orang tu ternampak profile kita dan kita ternampak profile orang tu...
.....................................................................................
Cara Block Orang kat Facebook (Cara…

Manusia

Image
Manusia...  Bila nak seseorang bukan main lagi Tiap hari mesej Tiap hari caring
Manusia... Bila dah dapat Sepi tanpa berita Dah tak peduli
Manusia... Sukar dimengerti Sukar ditafsir
Manusia... Tak boleh ke sebelum Dan selepas tetap sama
Hati.. Tak nak terlalu sayang  Seseorang yang bukan  Hak mutlak.
Biarlah hati sakit pun... Nukilan rasa: Aishah Jahirah