Dulu Kehendak Sekarang Keperluan

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Tak payah cerita pasal benda lain, tapi dua benda ni memang keperluan kita semua sekarang. Jangan nafikan pulak...

1. Komputer @ Laptop
Kalau dulu ada komputer @ laptop sendiri merupakan kehendak. Kalau tak ada pun xpe, kalau ada memang cukup bertuahlah. Tapi sekarang memiliki komputer @ laptop sendiri adalah keperluan.

2. Sambungan Internet
Tak payah nak sangkalkan internet bukan lagi kehendak tetapi keperluan. Mana taknye nak berhubung dengan kawan-kawan, family, buah ati - boleh chat, boleh webcam, e-mail. Nak bayar bil pun sekarang online je. Bank-bank dah ada perbankan internet. Nak mintak keje pun dah online sekarang. Panjang kata macam-macam nak cite, pendek kata semua dihujung jari. Klik-klik siap.

Nak berblog pun dua benda ni perlu ada. Tak ada dua benda ni tak update la blog jawabnya. Tak BW la jawabnya.

So kalau dulu kehendak sekarang dah jadi keperluan...takde macam tak lengkap je hidup.... Tapi terpulang kat orang jugak la...Tak semua kot macam tu.. Heheh

Comments

Kakzakie said…
Betul kakak setuju benar dgn N3 ini Sya.. Macam ada yg tak kena kalau tak ada ini semua kan..
ummiross said…
betul..betul..betul!, zaman dah berubah, yang dulu2 jadi kehendak sekarang dah jadi keperluan kan!, setuju sangat.
Niesa said…
Di akui benda yg dulunya kehendak sekarang dh jadi keperluan kan? Sekarang ni pun internet xsah kalau xde..nk berhubung ngan kwn pe semua...haha

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing