Posts

Showing posts from December, 2013

Blog Berwajah Baru

Image
Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Blog dah berubah wajah baru. Ye la dah lama tak ubahsuai blog. Sebenarnya dah lama pun tak berjaya berblog dengan jayanya macam dulu-dulu... Ubahsuai blog pun mencuri-curi masa, lebih sebulan kot buat sikit-sikit. Ni pun masih ada yang perlu ditouch up.

Komen-komen tak sempat nak publish. Adoyai Cik Aishah ni sibuk manjang. Keje..keje...keje... Hurm moga dapat pekerjaan yang lebih stabil nanti. InshaAllah...

Apa yang berubah kat blog?

Template Baru
New template dah di'applied' kat blog ni. Biru putih... Aku upload je sebenarnya. Heheh. Tapi jenuh la jugak bermain dengan kod HTML nak bagi kena dengan citarasa aku. Try and error je. Agak2 save template tak keluar error tu oke la tu.. Haaa suka ati je kan.
Nama Blog Nama blog pun dah berubah. Dulu bila hati bersoal jawab, sekarang dah jadi Aishah Jahirah. Guna nama pena sendiri lebih selesa rasanya.
Header Bila nama blog berubah automatik la header pun haruslah berubahkan. Sementara ni tu la head…

Banjir Sedih

Image
Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Hati sayu je rasa. Sedih kerana ada negeri yang dilanda banjir. Tak tahu kenapa hati semakin sensitif sejak kebelakangan ni. Walau dugaan tersebut bukan berlaku kat diri, tapi hati menumpang rasa.

Baru bulan lepas ke Pahang menghadiri kenduri kawan sahabat baik masa belajar dulu. Alhamdulillah masa tu tak banjir lagi, majlis dia berjalan lancar. Seronok melihat kebahagiaan sahabat-sahabat sendiri.

Erm bila kuantan dilanda banjir yang agak teruk, memang terbayang kawan-kawan yang berada di sana. Dan paling terbayang si pengantin baru yang sorang ni. Baru memulakan hidup bersama pasangan pilihan hati, dugaan banjir melanda.

Sedih hati bila dia meminta maaf hadiah perkahwinan yang diberi hanyut di bawa banjir. Bukan sedih kerana hadiah tersebut tapi sedih sebab dia bersedih.

Balas aku, "bia la weh harta dunia.yang penting ko dan family selamat".

Ye aku tak kisah asal semua selamat pun dah cukup.

Dan ingatlah ayat ni bila banyak dugaan mel…