Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Terasa lama tak mencoret kat blog. Kesibukan diri dengan urusan duniawi memang tak pernah mereda bahkan semakin memuncak. Selagi bernafas begitulah kita. Tiba-tiba terasa macam skema je mencoret di blog.

Tinggal berapa hari je lagi Ramadhan bakal melabuhkan tirai, Syawal bakal menjelma. Serasa begitu cepat masa berlalu, keje dan keje akhirnya Syawal bakal muncul. Sedih hati mengenangkan masa berlalu begitu sahaja, diri tidak mampu menjadi yang lebih baik. Ramadhan seolah tersia begitu sahaja. Mungkin tiada lagi Ramadhan untuk diri tahun berikutnya, hanya Dia lebih mengetahui.

Oke kita masuk kepada topik entry, aku yakin ramai yang berat badan makin turun di kala berpuasa ni. Aku pun salah seorangnya, berat turut turun. Ini namanya berat bulan puasa. Sudah underweight bertambah underweight lagi.

Hajat di hati sebenarnya nak cek tekanan darah tapi part tu mesin dia rosak dan tak boleh detect, takpe la alang-alang dapat sekali berat, tinggi, body fat. Sebab terasa kepala sedikit ting tong puasa ni, tak pasti la kenapa. Kot la tekanan darah rendah ke... Tapi rasanya sebab cuaca kot, yelah jerebu la, panas la, hujan la.

Berat yang makin turun dan InsyaAllah pasti akan naik kembali nanti. Kalau tak naik tu memang agak susah hati. Tak pe nanti makan banyak dan banyak lagi (nak sedapkan hati sendiri). 

Aku: Banyak perkara yang berlaku dalam hidup yang tak boleh dikongsi. Sedih, duka memang teman akrab si hati. Doakan yang baik-baik je. Semoga diri bertambah baik setiap hari, doakan.

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative