Berat Bulan Puasa

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Terasa lama tak mencoret kat blog. Kesibukan diri dengan urusan duniawi memang tak pernah mereda bahkan semakin memuncak. Selagi bernafas begitulah kita. Tiba-tiba terasa macam skema je mencoret di blog.

Tinggal berapa hari je lagi Ramadhan bakal melabuhkan tirai, Syawal bakal menjelma. Serasa begitu cepat masa berlalu, keje dan keje akhirnya Syawal bakal muncul. Sedih hati mengenangkan masa berlalu begitu sahaja, diri tidak mampu menjadi yang lebih baik. Ramadhan seolah tersia begitu sahaja. Mungkin tiada lagi Ramadhan untuk diri tahun berikutnya, hanya Dia lebih mengetahui.

Oke kita masuk kepada topik entry, aku yakin ramai yang berat badan makin turun di kala berpuasa ni. Aku pun salah seorangnya, berat turut turun. Ini namanya berat bulan puasa. Sudah underweight bertambah underweight lagi.

Hajat di hati sebenarnya nak cek tekanan darah tapi part tu mesin dia rosak dan tak boleh detect, takpe la alang-alang dapat sekali berat, tinggi, body fat. Sebab terasa kepala sedikit ting tong puasa ni, tak pasti la kenapa. Kot la tekanan darah rendah ke... Tapi rasanya sebab cuaca kot, yelah jerebu la, panas la, hujan la.
Berat yang makin turun dan InsyaAllah pasti akan naik kembali nanti. Kalau tak naik tu memang agak susah hati. Tak pe nanti makan banyak dan banyak lagi (nak sedapkan hati sendiri). 

Aku: Banyak perkara yang berlaku dalam hidup yang tak boleh dikongsi. Sedih, duka memang teman akrab si hati. Doakan yang baik-baik je. Semoga diri bertambah baik setiap hari, doakan.

Comments

missshoji said…
Wow.. mmg underweight!! Kalah berat Snsd gitu..hehe, xpa lepas raya boleh tmbh berat badan ^^ salam kenal!
alamak.. mama turun ciput je... hihi
boni kacak said…
wah...ringannya... saya dah dekat 70kg.. adeh.. penat nak turunkan balik ni
Empayar Utama said…
Sama-samalah kita. Selamat Hari raya maaf zahir dan batin dari saya
Ujie said…
banyaknyee kurang berat awak ni! jeles..

betul, bkn sume rasa hati boleh share kat umum. saya pun gitu.

slmt hari raya, moga bahagia dlm kasih syg Allah.
alahai kck nya sis..

slmt hari raya kak..
Assalammualikum...aishah,

ringan nyer ,,hehehe.. sorry jgn mare..nanti kena makan lebih sikit k.

mselim3

puteri kasih said…
oh samalah kita, puteri pun kena makan banyak dan banyak lepas ni...hehehe :)
Aku Anis said…
hee smelah dgn anis..

btw slmt hari raya.. =)

jom bw dan komen di blog sy..

http://musicloveanisa.blogspot.com/2013/08/saya-jadi-lebih-menghargai-wanita.html
pha is said…
normal BMI range tu kalau 19-25 standard WHO.. standard asia, macam malaysia ni range normal dalam 18-23 je.. so, kalau BMI 16.2, tak la jauh sangat dari normal. lari 2 mata je..
hana hadi said…
alahai hana berat lagi. hehe
ummiross said…
Salam Aidilfitri Aishah...
InsyaAllah, moga dianugerahkan Allah SWT yang baik2 sahaja. Jika ada ujian, anggaplah sebagai mengangkat mertabat iman, sama2 kita doakan yang terbaik.
aswadz said…
time puasa la berat nak turun kan. hari biasa, payah pulak dia nak turun.
E'in said…
ya Allah, kurusnye akak... huhu.. mkn byk2 taw!

selamat hari raya maaf zahir dan batin kak... :)
ayut said…
underweight syg oiii...huhuhu...kurus yela kamu...naikkan sikit ea berat :)
mama3heroo said…
m3h pun turun 4 kilo..tmbh lg x mkn nasi 5 hari lps opret gigi

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing