Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Dah lama patut publish entry ni sebab dah lama aku guna rebat ni. Kebetulan handphone lama aku rosak so amek kesempatan la beli yang baru. Tapi aku nak yang harga mampu milik je, tak kisah la asal boleh call dan mesej. Cuma bila fikir semula patut fully utilize rebat yang kerajaan bagi tu.

So tawakal je la daftar online untuk dapat rebat sebab ada yang cakap dah tak boleh apply sebab tarikh dah tutup (masa tu bulan dua or tiga-lupa la). Lepas print out permohonan hujung minggu pergi ke Mines Serdang dan mencari handpone yang sesuai. Masa tu bulan empat dah.

Sebelum tu dah usha dan hati tertarik dengan Ninetology Black Pearl 2 ataupun Stealth. Antara dua tu la nak beli. Usha punya usha ada dua tempat yang offer rebat RM200 yang aku perasan la. Fikir punya fikir aku buat keputusan untuk Black Pearl 2 je, Stealth harga dia mahal sikit. Hahaa tak nak bajet lari sangat,better amek Black Pearl 2 je.

So sekarang aku guna Ninetology Black Pearl 2. Smartphone pertama aku.. Aku beli dengan harga RM399 setelah ditolak rebat RM200. Boleh dapat harga RM299 tapi kena trade in handphone lama. Handphone lama masa tu hang, segalanya dalam tu takkan nak bagi lak. Takpe la burn je la RM100 tu walaupun aku survey sesetengah tempat bagi je RM299 tanpa trade in handphone lama.

So far oke la guna, aku ni heavy duty punya pengguna. Aku akan fully utilize guna sesuatu tu. Kadang2 blog pun aku guna handphone. Serius berblog guna phone tak syok. So main game je la. Lagipun internet kadang2 je subscribe, maklumlah guna prepaid je. Heheh

Dah upgrade firmware ke version V17 pun... Nak tunggu gi lowyat tak pegi2...try n error update sendiri la. Macam2 dah buat kat handphone Black Pearl 2 aku ni.

Update: Henpon da masuk wad, sebab skrin renggang dan terus tercabut. Ganaz budak aishah ni ye... Huhuu ntah la tapi rasanya BP2 yang baru macam ada masalah kualiti skrin je. So bukan salah aku yang ganas la..

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative