Thursday, June 13

Cara Remove Follower

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Nak share cara remove atau buang follower kat blog kita. Cara  remove atau buang follower  ni tolong guna dengan berhemah. Macam kes aku ni la tiba-tiba ada follower yang bergambar dan mungkin berlink tak senonoh. Tiada kompromi terpaksa la remove je follower sorang ni.

Cara Remove Follower

Korang gi kat dashboard korang macam dalam picture kat bawah.... Follow je step yang diberi untuk remove follower.

Cara Remove Follower


Cara Remove Follower


Cara Remove Follower


Cara Remove Follower

Selesai sudah.....
Cara Remove Follower


Tara..... Dah takde dan makin berkurang bilangan follower. Biarlah follower kurang asal takde gambar yang tak senonoh. Blog aku bukannye blog lucah. Aku perasan ramai yang difollow oleh pemilik ni, so korang boleh la guna cara ni untuk block daripada muncul kat widget follower.

Amaran keras.... Tak payah la sebab sakit hati orang tu tak pernah kunjung blog kita lepas dia follow sampai nak remove or block pulak. Ish tak baik lak macam tu. Ini untuk special kes je taw..

9 comments:

ummiross said...

Salam Aishah...

Terima kasih perkongsian cara nak remove follower ni. Blog ummi pun hari tu ada juga follower yang tak senonoh macam ni, ummi minta anak tolong remove kan.

Remy hazza said...

pernah jugak remy blog user....... tak sesuai utk tatapan umum.....

hana hadi said...

ramai juga blogger buat entry follower ni. hehe

Clive Einstein said...

ohhhsemm!thanks!
heheheh
apa khabar awak? :)

Koding said...

Bagus makluman ini .. Kadangkala kita biarkan sahaja gambar yang tak senonoh menghiasi laman pengikut kerana tak reti nak remove ...

Mimi Azirah said...

eh eh tetiba gmbr ahkak de plak..hahahaha...glamer jap

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

terima kasih, dah tambah ilmu baru..

amir aizat said...

good to share :)

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...

thanks tutorial nie... pape nanti kalau ader follower tak senonoh boleh block..

mselim3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...