Sunday, April 28

Hati Seorang Wanita

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Hati wanita...kadang kala sukar dimengerti. Acap kali apa yang diungkapkan oleh si bibir tidak sama dengan suara kecil sang hati. Duhai wanita kenapa macam tu? Kenapa membuat sang lelaki tidak memahami.

Bukan niat di hati tapi itulah fitrahnya. Mungkin sifat malu masih menebal di dalam diri sebagai seorang wanita walaupun di zaman serba serbi moden ni.

Segalanya terlalu sukar untuk diluahkan. Terlalu berat untuk diungkapkan. Jadilah ia sebuah bahasa kiasan dan mulalah berharap agar sang lelaki mengerti.

Tetapi tidak semua yang bernama lelaki mampu untuk memahami. Mulalah diri rasa tak dipeduli. Rasa dipinggir dan tak difahami. Sungguh kadang2 diri bingung dengan perasaan sebegitu.

Tetapi dalam diam disudut hati bersyukur. Diri masih punya sifat malu yang tak dipunyai oleh sebilangan gadis lain. Biarlah dikatakan kolot asalkan tidak melampaui batasan.

Doaku semoga hadir seorang lelaki yang boleh mengerti dan memahami  segala bahasa kiasan yang diberi dan boleh melengkapi kekurangan diri ini. Dan paling penting yang boleh membimbing diri dunia dan akhirat. InsyaAllah...Amin.

2 comments:

Remy hazza said...

hati wanita ibarat kaca.... jgn sesekali biarkan ia retak......
sama dgn perasaan.... mulut kata lain hati kata lain......

Dianaa said...

mulut kata lain, hati kata lain. itu lah perempuan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...