Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...


Lama tak bercerita pasal blog, ye la dah tu online blog pun jarang-jarang. Terperasan page rank untuk blog ni dah naik ke angka dua. Alhamdulillah naik pun dia semula.

Kalau dulu kat entry ni mengeluh pasal page rank dah turun ke angka satu semula-----> Tak konsisten. Suka tengok PR dah naik ke dua tapi yang tak suka tak mampu nak konsisten berblog dah sekarang ni. So tak tahu la PR 2 ni mampu bertahan lama mana dan mampu ke nak naik ke PR3 ataupun jatuh ke PR1 semula. Alahai ayat sadis...

Kelebihan page rank tinggi ni, pada pemerhatian akulah blog kita akan terindex kat muka hadapan google. Kiranya akan dapat tempat la dalam page enjin carian google. Sejauh mana kebenarannya aku pun tak pasti sebab aku sendiri tak arif berkaitan page rank ni.

Kepada yang nak tips untuk naikkan page rank boleh klik sini-----> Tips naikkan Page Rank

Kena banyak lagi belajar mengenai page rank ni kot. Banyak yang tak tahu daripada tahu. Tapi dengan keadaan sekarang memang takde masa la nak google itu ini macam dulu.

Seronok bila dapat tahu sesuatu dan berkongsi dengan orang lain ni. Ibarat mengembangkan ilmu yang kita dapat.

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative