Thursday, December 6

Timbang Berat Jom...

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Saje je suka-suka timbang berat. Teringat pula tahun lepas pernah buat entry pasal timbang berat gak---->Singgit untuk kesihatan. Harga masih singgit untuk guna machine ni. Machine yang sama tapi kat tempat berlainan. Tahun lepas kat JJ, tapi tahun ni kat Tesco.

Ni tahun lepas punya result...

Yang ni tahun ni punya results...

Dan yang ni timbang kat klinik...beza 2,3 hari je dengan kat atas. Tak tahu apasal lagi ringan + lagi pendek... 

Mana satu nak caya tak tahu le. Tapi penimbang kat supermarket tu selalu mesti berat lebih sikit banding kat klinik or kat rumah. Nak try? Carilah machine yang rupa macam kat bawah ni.... Ala timbang setahun sekali dah le macam aku. Seringgit setahun...kih3. Tak pun pegi jak menyibuk kat klinik, free je.. Penimbang kat rumah ada tapi macam tak best, nak jugak timbang kat tempat lain sekali sekala. :)
See u next year penimbang....hahaa

***********
Baru terkedek2 nak BW.... Tengah pening kepala..Ting-tong........So entry pun versi ting tong. Kih3

14 comments:

ayut said...

:) tgk underweight ni...BMI krg..hihihi..tp biasa mmg berat sikit kot yg kat luar tu..tak accurate pon...

~ayusleeping~ said...

ayu pun nk timbang berat jugak la...lps bsalin nih, bdn makin montel lak...

Ujie said...

awat slim sgt?

sbnrnya saya pun dulu berat 42kg je, tak ideal dgn tinggi 160. tetiba dlm 1thn lebih ni berat naik mendadak..skrg dekat 60. Obes la pulak! Ni tgh diet karbo..kununnya la. ^__^

Nizam.Ariff said...

tapak kaki siapa yg tertinggal tu...?

Kakzakie said...

Comel bebenar Sya nie ye.. kakak rasa anak kakak lagi besar dari Sya tau.

Siapalah suami Sya kelak nie untung senang nak dukung hihi...

Tihara said...

as salam
best jugak eh timbang sekali ukur tgi n blood presure semua..best2 :)

wahida said...

berat ko 40 kg je nok?


ok, mak jemah sentap tgk....huwaaaaaaaa....

Nafira usof said...

malu nak timbang kat luar.. sbb berat terlebih.. muahahaha..

MulutPayau said...

alahai dik..ringan dan kecik jer body tu....tapi tak pelah, yg penting sihatkan...akak tak berani nak naik atas penimbang...hehehe..

Nisah Idham said...

akak x berani nak menimbang badan.
hahha haruslah akak takut kan, sebab badan dh mcm "beyon" hehehe

Encik H said...

selalu jugak timbang berat..sebab kat umah ni ada mesin penimbang..skg dah 70kg..hehehe

C'Jai said...

alahai..ringannya cik aisha..(✿◠‿◠)

Remy hazza said...

bestnya ...maintain jer body tu......

Nur-nba said...

Ngeri nak naik penimbang.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...