Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Hasil tak konsisten berblog, page rank blog jatuh. Bila page rank jatuh, alexa rank jatuh, memang confirm la trafik blog pun jatuh. Motif cerita pasal page rank jatuh sebab tiba-tiba mata tengok page rank tepi sidebar tu, tangan pun gatai pi taip entry ni. Uhuhu dulu dah naik jadi 2 tapi lani turun balik jadi 1.

Haha penting ke trafik? Benda tu subjektif. Kadang-kadang bila tengok trafik naik rasa seronok, ada gak orang baca blog kitakan. Apa yang dikongsi (yang tak merapu la.kadang-kadang aku merapu gak) menjadi rujukan untuk orang lain. Ada orang search nak info yang kadang-kadang merupakan pengalaman kita kongsikan. Ada yang tak kisah sebab blog dah jadi diari dia. Aku? Golongan tengah-tengah ja.

Erm....kalau dia(PR) naik Alhamdulillah, tapi time dia turun biar je la. Aku bukan blogger tegar mana pun. Kalau ada masa, mood tak ke laut memang enjoy berblog. Love blogging...

Kalau bizi, mood tak betul sangat blog ditinggal-tinggalkan la. Memang berat hati tak buka blog sampai seminggu lebih. Dalam keadaan tertentu lebih elok macam tu kot.

Trafik minggu ni punya... Trafik aku memang tak konsisten... Naik turun, naik turun tapi tak pernah cecah ribu-ribu. Jauh panggang dari api le.. Dapat 100-200 UV sehari pun dah kira oke tetambah bila blog ditinggalkan.

p/s: Ni bukan entry nak menunjuk ye. 

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative