Friday, December 7

Tak konsisten

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Hasil tak konsisten berblog, page rank blog jatuh. Bila page rank jatuh, alexa rank jatuh, memang confirm la trafik blog pun jatuh. Motif cerita pasal page rank jatuh sebab tiba-tiba mata tengok page rank tepi sidebar tu, tangan pun gatai pi taip entry ni. Uhuhu dulu dah naik jadi 2 tapi lani turun balik jadi 1.

Haha penting ke trafik? Benda tu subjektif. Kadang-kadang bila tengok trafik naik rasa seronok, ada gak orang baca blog kitakan. Apa yang dikongsi (yang tak merapu la.kadang-kadang aku merapu gak) menjadi rujukan untuk orang lain. Ada orang search nak info yang kadang-kadang merupakan pengalaman kita kongsikan. Ada yang tak kisah sebab blog dah jadi diari dia. Aku? Golongan tengah-tengah ja.

Erm....kalau dia(PR) naik Alhamdulillah, tapi time dia turun biar je la. Aku bukan blogger tegar mana pun. Kalau ada masa, mood tak ke laut memang enjoy berblog. Love blogging...

Kalau bizi, mood tak betul sangat blog ditinggal-tinggalkan la. Memang berat hati tak buka blog sampai seminggu lebih. Dalam keadaan tertentu lebih elok macam tu kot.

Trafik minggu ni punya... Trafik aku memang tak konsisten... Naik turun, naik turun tapi tak pernah cecah ribu-ribu. Jauh panggang dari api le.. Dapat 100-200 UV sehari pun dah kira oke tetambah bila blog ditinggalkan.
p/s: Ni bukan entry nak menunjuk ye. 

21 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,takpela..nak wat cmnekan..

ieda said...

kita berblog bukan utk stress kan dik .. soo go slow .. akk pun kadang2 tuu no idea ..
adakalanya sehari x der entry ekeke ;)

Ros said...

Assalamualaikum,

Buatlah ikut kemampuan diri...tak payah lah dok pening2 kejar benda tu semua...jangan sampai susahkan diri pulak..nanti lain pulak jadinya kan Aishah...

Ujie said...

Kira tinggi la tu..berbanding trafik saya. nak sebut pun sgn.

Elok jugak awak tunjuk sini, saya suka je nk tau psl trafik org. Asik tengok trafik sndiri je kan..

Nizam.Ariff said...

cemana orang boleh jana duit ribu-ribu dari iklan blog eh?

Kancil 8349 said...

ndak apa...mcam roda juga...hari nie atas esok bawah...begitu juga sebaliknya

Wak Gelas™ said...

blog wak jugak X fofuler jugkakk.. Uhhuuu

Remy hazza said...

tinggi jugak tu.... remy lagi ler.... sekali sekala jer org nampak....hu3

Nafira usof said...

banyak dah tu UV.. saya punye UV 100++ jer sehari.. jarang2 cecah 200.. hehehe

Nur farahiza said...

sapa lagi tak sampai 100 , hehehhe , tapi asalkan kite suke bercerite , mari la layan kanm aje , then enjoy

wahida said...

ok lah tu nok...

teruskan berblogging ye...

Bui Junaidi said...

PEDULI LAH DGN TRAFIK TU,YG PENTING KITA ENJOIIII

ayut said...

xpela..turun naik cikit..ok la tu..dr tak naik kan..hihi

Nur-nba said...

Hmm.. cerita bab trafik. Blog akak memang purata 100-200 visitor sehari. Tapi akak tak kisah pun sebab akak memang ada rakan2 blogger yg rajin singgah secara konsisten.. Berblog pun sekadar isi masa lapang je..

C'Jai said...

Belog akak entah berapa PR entah... Kekadang pun tinggal juga belog dalam tempoh ms yg agak lama..ni je la baru nk gigih berbelog dulu2 ikut suka ati je..(✿◠‿◠)

-meeSUPERGIRL- said...

tu dah cukup byk tuhh :)

Totie@Tomy said...

Hehe sayalagi teruk jarang bebenar update blog...hehe

Tihara said...

as salam

akak pun sehari satu entry je skrg, lg pun readers tk ramai, malas nk tulis panjang, be cool je camtu..hehe :)

azizah :) said...

jijah tak tahu ape tu rank o alexa.. yg pasti update je blog suka suki..hee

Koding said...

Kadangkala masa terluang yang terhad membataskan keupayaan untuk berblog...

Myra Jay said...

Blog MJ pun dah lama PR2 je, entah bila nak naik tak tau :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...