Thursday, December 27

Jadilah Pokok Kelapa

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Lama tak bersiaran. Takde  peluang nak berinternet mengadap blog sebenarnya. Hari-hari memang guna internet tapi disebabkan skema (takut CCTV ke...hahaa) blog terabai. Tempat baru macam tu la. Take time nak sesuaikan diri dan nak mesra alam dengan keadaan sekeliling.

Everything baru, berulang alik sampai rumah dah penat. Sekarang cuti sekolah keadaan trafik memang la okey, takde la jam mana pun. Tengah bayangkan bila sekolah dibuka nanti, sure jam sampai tak sempat beli roti punya la. Hahaa just kidding le, lama tak mencoret kat blog macam ni jadinya.

Banyak benda yang nak ditulis dalam blog tapi asyik pending je. Banyak ilmu baru yang nak dikongsi bersama pun turut tak terkongsi.

Pesanan untuk yang follow tu, nanti aku akan follow semula taw. Nak follow sekarang ni, tak lepas la. Internet kat opis ni block certain website. Mujur blogspot dapat masuk cuma nak follow tak boleh sebab diblock tang tu. Adeh nak bawak internet sendiri, nanti ada yang nak guna. So ikut keadaan je la.

Try BW jap tadi. Eheh dia tak block le...suka-suka lepas je nak berkomen-komen. Tapi coming soon tataw le...

p/s: Tengah belajar menilai orang. Kadang-kadang kita cakap kat orang kemain lagi macam la baik sangat, tapi diri sendiri pun tak betul. So moralnya jangan jatuhkan maruah orang dengan perkataan yang menyinggung hati dan perasaan orang. Kita nilai orang, Allah SWT akan nilai kita. Jadilah seperti pokok kelapa, jangan jadi seperti lalang.

19 comments:

abah khalisha said...

jaga nanti diorg detect.hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

akk keje tmpt len ea? takpe2.. mana tau t depa tak blok kan..

syiela said...

bila dah sesuai nanti ok la tu :)
**suka air kelapa muda

Nizam.Ariff said...

pokok seribu guna...
tapi orang dah banyak tanam pokok sawit...

Encik H said...

paling susah jadi pokok cempedak la..:(

Ujie said...

Weekend buatla entri byk2..auto publish utk weekdays. :)

aku HaniAsyira said...

takpe.. amik time temoat baru kan..

nak nilai org susah kan

Cik Tia said...

tu lah cabaran seorang blogger :)

Nisah Idham said...

xpe follow the flow..
kerja harus di utamakan..
kdg2 ade ccTv pun bkn berguna sgt, nnti dah terbiasa.. ak ok lah ye.. (^_~)

Asrul "iLham" Sany said...

Lebih afdal.menilai diri sendiri drp orang... ;)

Nens Collection said...

sy ilang mood nk berblog kak..slow2 updated..ye jadilah pokok kelapa kan..seluruh isi die berguna..;)

Remy hazza said...

jadilah pokok semalu... makn didekat semakin malu......

Izan Ishak said...

ohh.. patutlah lama tak nmpak. takpe... bw slow2 aje pun ok...

Zehan Ilyana said...

:)

Bui Junaidi said...

SENTIASA BERSANGKA BAIK KAT ORG..

hnahdy said...

nak jadi pokok kelapa.. dan nak tinngi mcm pokok kelapa :P

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

betul tu,,setuju,,hehe baik buruk org biarlah kan, yg pnting baik buruk kite tu,,n setuju gak, kena jd mcm kelapa kn, byk kegunaan nya

Koding said...

Selamat Tahun Baru..
Jadi pokok padi pun ok jugak kan???

Anonymous said...

hehe xpe take yr time ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...