Google Plus Profile

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Untuk yang dah bertukar (bergabung) ke google plus profile. Kalau boleh letak la link blog kat google plus profile korang. Wuhuu jenuh nak menjejak kalau takde sebarang URL. Dah tu bila dah gabung, blogger profile memang tak muncul, yang muncul google plus profile korang. Kalau blog yang aku dah biasa tu takpe jugak, ingat URL dia.

Nak letak link camne? Senang je mula-mula pegi la kat google plus profile korang.

Lepas tu klik kat contributor to. Isi la nama blog ngan URL blog. Kalau ada banyak blog tekan add custom link. Pastu jangan lupa tekan save lak.

Last sekali tekan finished editing.

Selesai sudah....Nanti kat google plus profile akan muncul macam ni le. Senang orang nak klik...;p
***********
Semalam konon2 nak BW, alih-alih tido sebelah laptop. Penat jalan-jalan kat MAHA.

update:
Kalau nak letak icon/badges google plus macam aku punya kat sidebar, mungkin tutorial ni dapat membantu----->Cara buat Google Plus Badge

Comments

cikumi armena said…
klu nk ltk icon google plus spy org sng nak add kita mcm na plak?mcam kat sidebar awak tu..hehehe :))
Pen Biru said…
aa ah..betol la..sy pun ramai yg pakai google plus follow blog sy..tapi sy x boleh nk follow diorg sbb xde link..nak cari pun x jumpa
TiranaAduka said…
salam
Thanks sudi sharing
¤salam kenal dari tirana aduka
Remy hazza said…
betul2....nanti nak pi check...dah letak atau tak.....he3
thanx ye,=)

pasni leh update sal MAHA pulak,mesti best,hehehe
Aleeyaah Darn said…
Teringin nak taw ape kegunaan google+ niy sebenarnya. Hohoho.
Tihara said…
as salam

akak nyaris nak ke MAHA semalam tp tak jadi...hubby gi sorang:)

haah, akak tak buat pun gugel plus ni..maleh nak kisah kekdahnya tapi mmg yea penah nk bw tp profile tk lengkap, maybe diorang tak perasan kut..humm:)
Cinta Misteri said…
Thks info.
Wah gi MAHA, thn ni tk dpt gi lah
kaishin said…
oh lupa lak nak setting contributor tu, terima kasih ingat kan :)
puteri kasih said…
kalau takde link..agak sukar nak menjejak kembali kan
ieda said…
aah ada tuu .. x derlink ..
huhu payah nak jejak balik ... ;)
-meeSUPERGIRL- said…
haa tu la pasai . ade yg cnnect dgn g+ tp tak letak url blog . ee rugii . owg nak jejak susah
Ujie said…
Tak perasan lak saya punya profile camne..nanti check. tq!

*smlm saya pegi maha gak. tapi ke agrobazaar je. ntah2 kita ada berlanggar bahu...tapi tak kenal je kan. ^__^
Cikgu Ma said…
masa mula2 google perkenalkan benda ni saya dah pakai....tapi rasa mcm susah utk dijejaki nak2 kalo saya terlupa letak link..so, tukar balik ke blogger profile...
Lebih suka yg simple..;)
yui takde cmni kot.. tp ada yg letak gtu..pyh toi nak cari entry.
Marya Yusof said…
Rajin buat tutorial tu yg akak suka tu :))
syiela said…
betul tu ramai pakai g+ tapi takde link
azizah :) said…
jijah kurang gemar G+ ni..susah nak cari link..suka yg biasa lagi..
Nur-nba said…
Tq sebab berkongsi..

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing