Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Untuk yang dah bertukar (bergabung) ke google plus profile. Kalau boleh letak la link blog kat google plus profile korang. Wuhuu jenuh nak menjejak kalau takde sebarang URL. Dah tu bila dah gabung, blogger profile memang tak muncul, yang muncul google plus profile korang. Kalau blog yang aku dah biasa tu takpe jugak, ingat URL dia.

Nak letak link camne? Senang je mula-mula pegi la kat google plus profile korang.


Lepas tu klik kat contributor to. Isi la nama blog ngan URL blog. Kalau ada banyak blog tekan add custom link. Pastu jangan lupa tekan save lak.

Last sekali tekan finished editing.

Selesai sudah....Nanti kat google plus profile akan muncul macam ni le. Senang orang nak klik...;p
***********
Semalam konon2 nak BW, alih-alih tido sebelah laptop. Penat jalan-jalan kat MAHA.

update:
Kalau nak letak icon/badges google plus macam aku punya kat sidebar, mungkin tutorial ni dapat membantu----->Cara buat Google Plus Badge

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative