Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Setelah beberapa hari tak BW hari ni ingat nak BW le kejap walaupun line agak lambat. Tapi bila merewang-rewang ke blog orang ni yang muncul.

Banyak jugak blog yang didetek oleh google chrome malware ahead, iaitu ada link ke blog yang dijangkiti malware.

Tah betul ke tak tak tahu la, cuma sempat drop komen kat blogger remy je tadi. Bila dah banyak blog jadi macam ni fikir semula chrome aku ni betul ke tak ni. Tah-tah blog aku sendiri pun ada malware jugak. Walaupun suspicious je tapi bila nampak malware terus takut. Betapa tak suka kat malware yang  menyerang ni....

So cepat-cepat cek kat webmaster tools. Alhamdulillah takde....
Untuk atasi masalah ni bolehlah remove sementara link ke website yang di suspek ada malware tu. Selalu link tu kat bloglist le. Nanti dah oke linkkan semula la. Ada jugak yang yang dekat lain seperti template dan sebagainya. Aku pun tak berapa arif pasal benda alah ni. Huhuu..

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative