Ruang Antara Jari

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in.

Aku: Buka hati, benarkan orang lain menyayangi diri seadanya, jangan meragui keikhlasan mereka. Erm tak semudah tu, hati selalu menolak kebaikan yang dirasakan satu kepuraan. Wahai hati, kenapa la kau macam ni. :(

Comments

Yaya Azura said…
best jugak quote tu..mendalam maksudnya....
Niesa said…
hati kita mmg merumitkan..kdg2 kita mmg xboleh menolak atau buang rasa hati kita..bersabar lah..pasti ada hikmah.. =)
insyaALLAH pasti terbuka hati itu kak..
Nens Collection said…
BETUL TU KAK..bukan senang kan nk bg org lain..kite nk kite sorang2 jek..hehe

lain org lain paham die kan..kalo sy, sy xnak laki saya madukan saya..ahakkss!
E'in said…
xsume lelaki jahat kak.. huhu
ieda said…
bicara mengenai hati x pernah akan puas hati ..
kerana hati memang payah nak di mengertikan ;)
Kakzakie said…
Bayangkan kalau jejari melekat bagaimana nak berpimpin tangan kan.. boleh juga tapi taklah seerat kalau dimasukkan di celah-celah jejari...
Kazman / Sue said…
Oooo... sebab ada sifat was2x dalam hati tu... kena amalkan surah Al Nas tu... heee3x
Remy hazza said…
mungkin hati lebih mengetahui......
jadi pujukla hati...bukaklah ruang....kenali pelahan2..... gud luck!!!
wahida said…
wahai hati...cuba lagi...
Khalilah MNor said…
Sure jadi ragu2 sbb ade pngalaman tak best berlaku... Don't worry dear. Semua tu perlu masa. Jgn paksa diri... one day u will be okay. Pujuk hati sendiri pun perlu ;)
Ujie said…
Wah..kes berat ni awak. soal hati!

Jgn cpt menolak, jgn cpt menerima. :-)
Tihara said…
as salam,

adekah krn kurang kepercayaan? mmg payah kalau mcm tu, dia kena balance..tetiber :)
Jna marcello said…
suka ayat2 tue.. ;))
nice sharing...
tapi org kata hati xpandai menipu.
jd ikot laa kata hati.
Sanji Ngatmi said…
ayat gempak ... kapel suke la pegang tangan
C'Jai said…
sampai masa dan ketikanya ia akan terbuka dengan sendirinya... .:)
Izan Ishak said…
menarik kata2 tu..

tapi betul... tak mudah utk sayangkan seseorang andai pernah terluka satu ketika dulu... ehhh... takde kaitan dgn sapa2 tau.

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing