Majlis Demo Pemanggang Ajaib

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Aktiviti semalam punya ni... Semalam balik rumah pun dah malam, ngantuk terus tido. Hari ni baru edit dan upload picture, buat entry.

Semalam ada majlis demo pemanggang ajaib kat Chow Kit. Hee aku bukan biasa pun pergi sana, my sis yang bawak, dia yang drive. Hee so aku oke je la. Kitaorang beli pemanggang ajaib dengan my sis je dulu. Alang-alang turun KL dan ada pulak majlis ni, follow je la.

Layan picture yang sempat di'snap'.....


pemanggang ajaib hujung tu dia tengah masak nasi goreng
ni ikan jaket bakar bersambal.sedap jugak sambal dia...
tengah tunggu makanan masak..aku berkenan dengan portable gas tu.senang kan kalau nak picnic, blh masak makanan.
kipas ni kacau je... xdapat snap full
ni dah start demo ayam panggang/bakar
ni roti john yang di masak guna pemanggang ajaib
nak amek makanan dalam pemanggang ajaib ni, pastikan guna senduk or peralatan yang sesuai supaya tak calar dalam tu....basuh pun guna span lembut.
ayam yang hampir masak dan roti john yang sedang dipotong untuk bagi orang rasa. sedap weh roti john ni...
ni la kampeni dia kat Chow Kit tu....
Terlepas demo buat kek coklat...Tak pe resepi ni sebenarnya kita sendiri boleh try and error. Pemanggang ajaib ni memang tak rugi kalau beli sebab multipurpose. Cuma kena rajin mencuba la. 

Nak bersihkan pun senang...sebab memang makanan tak lekat langsung. Memudahkan kerja. Nak masak guna dapur gas je, tak payah guna oven ke apa ke. Lain la kalau nak masak beriakan.

Sebab sendiri dah guna, tu berani cakap. Setakat ni puas hati la guna pemanggang ni. Coming soon tak tahu le... Huhuu mana tahukan ke depan hari.
*****************
Line internet lambat le hari ni...line celcom memang tak penuh bar dia... Kejap merah kejap hijau...adeh geram pulak rasa. Even GPRS pun tak dapat..Ada kaitan dengan hujan ke.

Comments

Acik Erna said…
assalam AJ..memang banyak betul kegunaanya kan..
QA's ~ mamapapa said…
mmg ajaib sggh pemanggang nikn..semua bnda pn boleh buat :)mmg kena beli kt kedai tu ke?jrg pegi chow kit ni tp klau mmg ken beli kt situ mmg kena pegilakn:) brpa RM sbnrnya pemanggang ni?
puteri kasih said…
bila memudahkan lagi bersemangat nak masak kan :)
Nur-nba said…
Ramai juga yang menonton demo tu.. Aishah beli tak pemanggang ajaib tu?
Ujie said…
makin hot menda ni kan..

portable gas tu mmg berguna masa g camping. tapi gas dia mahal gak.
Remy hazza said…
memang ajaib sungguh....beli jgn tak beli....multipurpose tu yg nak dengar tu... brape rege nya dik?....
x rugi ada pemanggang ajaib neh...mcm2 leh buat ngn dia..sy pon dh ada 1 hehehe....
Yaya Azura said…
glemer tul pemanggang ajaib nie..
nenek akak dah ada satu..tp akak belum..haha
adaberada said…
Macam-macam barang ajaib sekarang ini ye, ingatkan zaman dulu-dulu je ada barang ajaib ni.
wah, rasa eksited nak beli ni.
meriah nye masak-masak..
Tahniah kepada pemenang..
syiela said…
mcam2 boleh masak kan... senang kerja
wahida said…
antara barang yg aku tgh idamkan benda alah ni lah..aku nak sekali ngan dapur dia tu....

Mak Wardah said…
Salam Aishah.
Nilah yg mak ndak sibuk2 nak beli tu...
Nens Collection said…
kt kuantan pon ade buat demo ni..tp x g pon kak..buat hari mggu..hari untuk kuarga..hehe..
Kakzakie said…
Sya kenal tak dengan blogger azatiesayang.. dia ada jual online tau. Kakak tapi tak tahu saiz dia sama tak. Tapi memang bagus kan.
ayut said…
:) demo jgn xdemo...penah gak sblm ni tnmpk bnda ni..mmg ajaib ea..bgus2x..
Dkna Abza said…
macam best je kan pakai, tak lekat jadi tak payah nak susahkan jemari sental2 kuali lagi..hehee
Sanji Ngatmi said…
kat mana nak order ni .. cambest je
C'Jai said…
berkenan..lama dah teringin tp tak dpt2 lagi..hehe
Izan Ishak said…
ramai betul yg dah beli pemanggang ajaib ni kan.

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing