Friday, October 12

Lalang the Cat

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Kalau maru the cat suka sangat dengan kotak, Lalang the cat ni suka kertas. Hahaa dia suka lepaking tempat yang ada kertas. Ada blogger yang tegur dia dok atas kertas, hee tu dah jadi tempat kesukaan dia.

Asalnya dia ni busuk bau hancing, biasalah kucing jantankan, gaduh tanda kawasan. So masuk rumah, aku tak bagi dia direct dok atas karpet/tikar, hampar surat khabar sementara nak mandikan dia. Eh dia ikut le pulak dok tidur atas surat khabar tu. Lama2 aku tengok dia suka dengan kertas.

Pantang aku buka paper je dia datang duduk, punya dengki.

Tengok dia suka dengan kertas.... Tapi takde kertas dia suka gak...hahaa
lena diulit mimpi indah

bontot besar...huhuu.abaikan kain yg xlipat lagi tu...

sungguh tak senonoh...ada ke tidur kaki kat makanan, pastu terkangkang pulak

bawah rak TV pun lepak

ni dasat atas rak TV

kertas buku promosi mydin pun boleh...

Sekarang dia dah makin gemuk...bawah dagu berlapis2, mana taknya kuat tido, kuat makan. Perangai pun huduh, kencing merata2. Geram jugak tapi setakat sekeh2 manja je la, nak pukul lebih2 tak sampai hati.

24 comments:

Nens Collection said...

ekeke..kucing ni macam2 ragam kan..org ckp kalo anak angkat akan sama dgn muka mak angkat die..kdg2 nens tgk kucing kt umah pon dh mcm muka adik nens..haha..rapatnyer deorg..keke

Nens Collection said...

akak yg bwh n3 pon boley..sbb sy punyer iklan tangah tu..duk kt kaki gunung tu hah..bwh skali..haha..berterabur jek..misi nk kemaskan iklan nuff..nk jugak BE..x pernah2 lg dpt ni..huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai trsgtla comel kakaaakkkk...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

comel nye kucing ni..

Tihara said...

ololo tomeynye dia..kalau akak ade, dia nak tak men ngan akak..geram sungguh tgk kucing2 ni :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Comel..sedap jer dia tido atas atas paper tu..^^

Nizam.Ariff said...

dia suka baca tu...
ajarkanlah...

ieda said...

memang dia nak bermanja dikk
ingat layie zaman mak akak ada bela kucing .. aduhh mana2 pergi dia gesel2 badan ngan tuan dia
haa kalau buka paper , memang macam nie lahh .. buat mata pejam2 ..
ngaderr kan .. eiiiii ;))

ejulz said...

hahaha.. suka kucing ek.. hehe

Aim Mizie said...

Salam. Comel kucing tu. Manja yee! Gamaknya tak boleh nak kitar semula lah surat khabar rumah awak kan... haha

jom singgah blog saya ..

http://kerdildesa.blogspot.com/

Kakzakie said...

Kalau dah sayang kencing sikit-sikit pun tak apa ye...

Nafira usof said...

olololo.. comel jer~
bertuah lalang dapat tuan yang penyayang.. keh keh keh..

Ujie said...

tergelak saya tengok gambo no.3 tu!

kucing ni sbnrnya terapi utk tuannya kan..gelagat mcm kita layan bdk kecik main.

ayut said...

hihihi..manja manja je tgk gaya :) kuceng ni klu kita train mkn saman punye..

hnahdy said...

nampak kertas terus landing. bijak2 :)

Kesuma Angsana said...

serius KA takut kucing

Cikgu Ma said...

mcm best bila ada pet sndiri..saya ni smua binatang x suka nak bela...hehe

Remy hazza said...

teringin nak bela sekor...tapi tak berani pulak... takut tak terjaga.... kesihan kat kucing nanti....

Koding said...

Aku rasa lalang the cat memang suka membaca...
Atau barangkali tengok iklan sale...

E'in said...

nasib baik die suke duk atas kertas.. lau die suke dok atas katil akak yg empuk tu acane? hehe

Anonymous said...

kat rumah sewa ada sekor kucen panggil ROBBENN ..

kuat kencing atas toto ..camner nak buat ek???

buang kesian lak

L said...

haha. mcm2 perangai kucing kan.. suke ketas plak die.. =)

Ayumi Comot said...

Ya Allah..sukanya ayu dengan kucing...bace entry ni, rase cam nak gigit2 je kucing akak...

ade 4 ekor kucing kat umah ni:)

Izan Ishak said...

alolo... comellah lalang!

k.izan blm pernah bela kucing. anak2 suka aje. tapi kan fikir byk kali nak bela. takut karang anak sendiri tak terbela sbb bela kucing.. haha... boleh gitu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...