Tuesday, October 2

Kesilapan Sendiri Nuffnang Tak Boleh Login

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Kesinambungan entry semalam----> Nuffnang ada Virus ke?, bukan salah sistem Nuffnang pun aku tak boleh login, sebenarnya salah diri sendiri yang tak alert sampai Nuffnang di'deteck' sebagai spyware oleh Avast.

Puas aku brainstorming kenapa la jadi macam tu. Mesti ada something wrong somewhere yang aku terlepas pandang. Setelah puas berfikir, baru daku teringat sesuatu, iaitu date setting kat laptop tak betul, ter'advance' 5,6 hari dari date sebenar.

Patutlah di'trace' sebagai spyware sebab terjangkau masa, tukan salah satu ciri spyware, malware. Mujur la terfikir benda ni dan yakin tu penyebabnya. So cepat2 close browser, betulkan date setting. Bukak semula chrome dan login Nuffnang, Alhamdulillah berjaya. Memang itu puncanya-setting date kat laptop yang salah.

Ni angkara my sis le, ari tu dia main games, dia advancekan masa untuk cepatkan game dia tu. So jangan takut ye semua Nuffnang takde virus, Nuffnang website yang selamat.

Everything's Everythings cepat daftar nuffnang. Jangan takut, Nuffnang selamat.

nens collection, apa yang akak tahu earning untuk CPC memang tiap2 Isnin pihak nuffy update. Earning untuk CPUV( BE) akak tak perasan pulak bila. Rasanya 3 hari lepas kempen tamat kot. Kot je sebab akak sendiri tak sure sebab tak alert. Hehee. Tapi amount dia akak perasan kadang2 tiap2 ari naik, kadang2 dua hari tu statik ja. Haha tataw la. Kena berguru lagi ni.

32 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

oh, rupanya begitu..hihi.

Asrul "iLham" Sany said...

x buat2 lagi pun hahaha

|| NaFiRaa || said...

oooo.. kalo date salah pon boleh jadik cam tuh eh~
thanks for the info~

Ujie said...

elok gak awak share, benda kecik gini susah nak perasan.

Nens Collection said...

sy pon byk tau ttg nuff dr n3 akak jugak..hehe

saya mmg x bergerak pon..seminggu br bergerak..ari isnin la br cek..hehe..

sy stakat ni xde be pon..sedih kan..dh buat tiket ke nuff, tp xth sampai ke x..harap2 ade la BE..buat permulaan jgn pengakhiran sudaa..

Kancil 8349 said...

wah..bikin takut nie...nak tengok juga..kot2 ada masalah nanti

HeNRieTTa JoSe said...

Blom daftar nuffnang lagi....

Ps....bukan rietta yg dpt....hehehe...rietta tukang amek gmbo jew...

dEdEQ dE wIshEs said...

MESTI DA BERIBAN KAN AMOUNT NUFFNANG AKAQ ... HEHE .. SIB BEK PAT LOGGING BLIK .. LAU X .. ISH NAYA AKAQ .. REZEKI TERSEPAK TU .. HIKHIK

Kesuma Angsana said...

tq share & tq juga for yr support sgt2 KA hargai saat2 mcm ni

Everything's Everythings said...

Hahaha nasib baik cmtu..
bukan apa berjaga je ;P
sebab Anti virus ni tak berupdate, nk updatenya kena bayar pula tu xD

aku HaniAsyira said...

tulah.. kadang2 date pun boleh jadi mcm tu kan

syiela said...

thanks share.. kdg2 benda benda camnilah yg buat kita sasau kejap

nur said...

la.. sendiri punye pasal ye..

Fenomena pelangi bentuk cincin: 2 oktober 2012


ieda said...

risau dah lama x BE .. huhuh

Empayar Utama said...

Saya baru bukak akaun Nuff. Jadi saya boleh login akaun Nuff saya.

Saua nampak earning atas kanan cuma beberapa sen je. Tapi total earning kat bawah sekali dekat dua ratus.

Akak, saya kena pergi klinik mata ke?

hnahdy said...

nufnang hana xleh tengok statistik yang graf2 tu. lama betul dia loading..huhu padahal line ok je

kak mah said...

ooooo..terkejut juga.

ummiross said...

Aishah, nasib baik jumpa puncanya kan, kalau tidak jenuh juga duk memikirkan sebab musabab nye, hehe..

puteri kasih said...

kdg2 benda kecil sebegini kita boleh terlepas pandang..thanks for sharing :)

..::..aRe-Na..::.. said...

sib baik dpt blk yer..
info terbaekk...

- Lordz Lucyferz - said...

Aku kecewa dgn nuffnang...=(

dwaty said...

sib baik dah ok....

yang penting BE sentiasa ada... hehehe

Azera Aziz said...

Assalamualaikum Arisyah..

Azera singgah & follow sini ye..

Dijemput untuk join segmen Azera....

[GIVEAWAY] Kelasss Kau! Apa Rahsianya?

Pokok Manggis Depan Rumah said...

ooo..mcm tu. Alhamdulillah dah ok balik kan ;-)

-meeSUPERGIRL- said...

sonok dgn nuff ! hehe ..

Ros said...

Assalamualaikum Aishah,

Thanks share.. kdg2 tu benda2 macam ni lah yg dok buat kita pening kepala nih kan...Mujur dah ok dah..he.he..

Kazman / Sue said...

tak pee... lepas ni bertambah lagi ilmu kan...

Koding said...

Masalah tarikh pun dianggap sebagai malware jugak ye!!
Info yang bagus...
Moga jadi pengajaran...

Izan Ishak said...

semalam siap ada akaun nuffnang blogger yang bertambah $$$... cepat2 dorg cashout....hehe...

Tihara said...

akak pon tkleh masuk nuffy kan ritu..tp nuffnang mmg best, sabo je layan bloger2.. :)

QA's ~ mamapapa said...

cukup tak pandai nk update nuffnang ni..ntila satu hari cari masa telek n study betul2 :)

Remy hazza said...

la...camtu rupanya.... remy pasal nuffnang nie angkat tangan....blur!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...