Cinta dan Kahwin

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...
Kahwinilah orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang ituItu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tetapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian diri sendiri daripada mengubah pendirian orang lain.
Aku: Soal hati dan perasaan ni bukan perkara yang mudah. Perkahwinan bukan satu permainan yang kita boleh biarkan hingga game over. Kita tak boleh jangka apa yang bakal berlaku ke depan hari, tetapi diri sentiasa berharap semua yang terbaik dalam sebuah perkahwinan kelak.

(autopublish)

Comments

Nur farahiza said…
semoga baik baik sahaya ye :)
Encik H said…
saya tak setuju yg arep..

kalau kita kawen dgn org yg lebih mencintai kita berbanding kita mencintai dia, means dia pun akan kawen dgn org yg lebih mencintai dia berbanding dia mencintai kita..

A cinta kat B..
tapi B cinta kat C..
C pulak cinta kat A..

so A patut kawen dgn C, tapi dia cinta kat B..C pulak patut kawen dgn B, tapi dia cinta kat A..then B pulak patut kawen dgn A, tapi dia cinta kat C..

haishhh..pening2..hahaha..
wahida said…
selamat hari raya aidiladha ye dear...take care...
ckLah @xiiinam said…
:)
Selamat hari raya Aishah Jahirah...
Acik Erna said…
assalam AJ..salam aidiladha
Nizam.Ariff said…
nak ubah diri sendiri pun payah gak....
Yaya Azura said…
betul!
betul betul betul ...!
;)
C'Jai said…
Akak doakan pemilik blog ni Allah temukan dengan bakal imam yg benar2 menyayangi dirinya... :-)

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing