Saturday, October 27

Cara Deactivate Twitter

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Kali ni nak share cara deactivate akaun twitter merangkap delete akaun twitter.
  • Pastikan dah sign in akaun twitter masing-masing-----> twitter.com untuk deactive atau delete akaun twitter.
  • Kemudian klik kat sini-----> Account Setting. Scroll sampai bawah sekali, klik kat Deactive my account
  • Akan kuar kotak macam bawah ni....

  • Pastu akan kuar kotak ni pulak

  • Okey dah selesai....kalau menyesal, silalah login macam biasa dalam tempoh 30 hari, kalau tak korang buat je la akaun baru. Oke sekian cara deactive atau delete akaun twitter.

************
Tak delete pun akaun twitter aku tu....masih wujud...cuma tak aktif bertweet je... Huhuu. 
(autopublish)

17 comments:

C'Jai said...

Sama la..akk pun kureng aktif gak bertweet nye..

Tihara said...

as salam

akak tak layan sgt tweeter..basi dah kot tweeter akak..hehe :)

Tihara said...

as salam

akak tak layan sgt tweeter..basi dah kot tweeter akak..hehe :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok,yui takde twitter..hihi.

E'in said...

jom aaa kak kite bertweet... huhu

♔ Cahaya Permata «^.^»♔ said...

Assalamualaikum , if kita deactivate twitter kita , follower dan following serta tweet-2 kita hilang tak ?? dan boleh log in balikkan sebelum 30hari ??

Anonymous said...

Salam..nk tny, klau kita da deactive, boleh ke kawan2 tagnama kita lg??

Anonymous said...

deactive then active kan balik followers n following kita akan hilang ye ?

Aishah Jahirah said...

tak pasti....tapi rasanya tak hilang kot...kot je tu so jgn amek risiko..

Anonymous said...

yg gune handphone mcm mne nk deactive.

Anonymous said...

yg gne handphone mcm mne nk deactive

Amir Rafiq said...

Rse nye tk hilng ,cma kna aktifkn balik dlm masa 30 hari

Amir Rafiq said...

Rse nye tak hilang dlm msa 30 hari

Ain Nbs said...

Kenapa sy xboleh deCtive ye??? Xde tulis deactive Acc pun kt setting

Anonymous said...

Nak tenye cm nk nk buang akaun twitter gune fon eak sb x de pon cra nk buang twitter kt fon

Aishah Jahirah said...

@ Anonymous
Setakat yg saya tahu kena melalui browser gak... Tak pasti la kalau ada cara melalui aplikasi twitter kt phone..

Aishah Jahirah said...

@ Anonymous
Setakat yg saya tahu kena melalui browser gak... Tak pasti la kalau ada cara melalui aplikasi twitter kt phone..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...