Thursday, September 13

Pesan Saidina Umar Al-Khattab

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

SAIDINA UMAR AL-KHATTAB RADHIALLAHU ANHU BERKATA:
  • Orang yang banyak ketawa itu kurang wibawanya.
  • Orang yang suka menghina orang lain, dia juga akan dihina. 
  • Orang yang menyintai akhirat, dunia pasti menyertainya. 
  • Barangsiapa menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga.
sumber: UiTM forum
*****************
Dah boleh login nuffnang. Ingat nak try la macam yui suggest klik forget password, tapi cuba login boleh pulak masuk. Maknanya sistem untuk akaun aku dah oke la kot...

8 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

bagi saya ketawa itu ubat yg termurah dan mujarab

Everything's Everythings said...

THanks for the advice ^^
inshaAllah akan diaplikasikan~
alhamdulillah juga nuff dh boleh login kan ;D

|| NaFiRaa || said...

terus muhasabah diri sendirik..
mekasih yer..:)

ieda said...

setuju dikk
kalau baca semua yg diberitahu dlm umul kitab .. nangis kita sbb betapa jahilnyaa lah hai kita nie huhuh

Rara Nasiha said...

muhasabah bersama :)

Ujie said...

baru baca pesanan ni kat mjlh..gd sharing.

Ayumi Comot said...

byk ketawa....kena ubah perngai ayu ni:(

Remy hazza said...

betul tu.... setuju dgn kata2 pesanan Saidina Umar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...