Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Ni cite lama, tapi baru nak update.. Introduce Ikan Kerapu Sabah ke Sarawak tah, aku terlupa pulak dah. Tapi bukan dari semenanjung le. Export ke luar banyak la rasanya ikan ni, untuk pasaran international.

Sebelum ni tak pernah makan kerapu, tengok muka dia aku dah geli sebab tak comel. Hahaa jahat diskriminasi betoi aku ni. Aku makan ikan yang biasa dan muka comel jah, kecik molek. Tapi semenjak dua menjak ni rajin pulak mencuba ikan yang selama ni aku tak makan.

Antaranya kerapu ni la ha....boleh tahan rasa dia. Sedap hingga menjilat jari tangan. Ikan mahalkan...Sekilo lebih dari RM50 sah2 dah. Dapat free rugi tak cuba. Tapi bila terbayang muka kerapu sebenarnya rasa macam nak termuntah semula je, tahan2 je sebab buruk benor pulak. Tu kan makanan yang halal di makan. Apa la aku ni.

Kalau orang lain buat masak stim, masak sweet sour, tapi aku belasah buat bakar je. Sebab aku suka yang kering2, tambah2 lagi ikan pelik macam ni (bagi aku la). Tak lalu makan kalau selain dari bakar. Psikologi kot...hihi

Sekian, kisah kerapu yang dah selamat di makan.
(autopublish)

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative