Friday, July 13

Kelebihan Tangan Kecil

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Kelebihan kalau orang tu tangannya kecil/kecik. Ada je orang kurus rangka besar tetap besar jugak tangankan. Ni kes tangan kecil nak seluk sana sini senang. Jangan tiru. Hehee...

Tak payah buka dengan kunci peti surat...seluk aje...muahehe

Kerja cuci mencuci botol yang sederhana jadi mudah, tak payah nak guna berus, seluk aje dengan tangan...

Masa untuk cuci filter hai o....seluk aje cuci kekotoran yang melekat.
Tu la kelebihan orang yang tangan kecil.. Keje seluk menyeluk menjadi mudah. Jangan jadi penyeluk saku udah la ye.

****************
Rindu kat blog, rasa macam lama je tak online. Aku ada je, tak ke mana pun cuma tak dapat online. Esok pun balik kampung. Online jap je ni untuk lepas rindu.....

Nak ucapkan terima kasih kepada sahabat yang sudi tag untuk segmen. Bukan tak sudi nak join dan tak support taw. Nak join tapi sudahnya tak join.... Terima kasih juga untuk sahabat2 lain yang selalu berkunjung.

Dulu blogger C'Jai yang tag-jangan segan2 pegi blog dia sebab banyak manfaatnya boleh dapat untuk menambah pengetahuan dan peringatan diri. Berinformasi....

Dan blogger Remy pun ada tag juga baru2 ni-pun jangan segan2 pergi blog dia. Boleh cuci mata sambil berangan2 dapat makan makanan best2. Hehee banyak sampling makanan yang comel2 kat blog dia. Terliur...

23 comments:

Kakzakie said...

Setiap yg Allah jadikan memang ada hikmahnya. Tangan kecil muat je masuk yg sempit-sempitkan..

Balik kg best:)

Tihara said...

alamak rindunye tangan kecik yg dulu..akak nye xtvt seluk menyeluk dah pencen..hehe :)

Remy hazza said...

kecil atau besar...masing2 punya kelebihan.....
selami diri sendiri dan cari kelebihan......

HeNRieTTa JoSe said...

hehehe....yg cuci tu xpe...yang peti surat rietta cam seram skit...tkut ada makhluk lain...huhuhu....

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi..akk kck..ok la sumbat itu ini..

Ujie said...

Tgn budak ke? Siap boleh muat seluk peti surat tu..

*mmg kira lama awak menyepi..

cikji said...

orang tangan kecik jugak biasanya seorang yg kretip

Mr.Clive said...

hoho kecik giler tangan tu!hehe kalau sy,mesti da stuck da...ekekekek :P

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Bagus tangan kecik.. Banyak guna nya. :-)

C'Jai said...

Untung orang yang bertangan kecik....
Tangan cik jai kalau masuk kat peti surat tu harus lah kena panggil bomba...

cik aisha...segan c'jai..hehe...

biela bell said...

nak tangan kecik jugakkk!! hehe

Mr.Clive said...

hi cik aisyah...apa khabar harini? harap2 sihat yer... :)
salam hujung minggu!

tamlegend said...

tu tgn cik aishah ke?

nn lylyn said...

senang ek tangan kecik ^^

salam prkenalan ^^

Prettywrite said...

tangan kecik takper janji jiwa besar kan kak..:)
setiap sesuatu ada hikmahnya..tangan kecik senang nak buat macam2 kerja..hehe

MulutPayau said...

tangan akak besar...semua kerja2 yg ditunjukkan tidak dapat dibuat..huhuhu

E'in said...

kite same laa kak.. tgn e'in pun kecik.. senang nak seluk mane2.. heheh

Nens Collection said...

hehehe..comel je cerita tangan kecik ni..nice n3 la kak..
saya mmg xleh seluk2 ni x muat tangan besar cam tuan die jgak..;)

Mishter Izwän said...

kecik nye tngn . msti mcm tak cukup mkn jek . hehehe

tp yg selok peti surat tuh tak sakit ke tngn cm tuh

Liza Razak said...

kalau tangan saya yang besar ni confirm tak muat punya..hehe

qaseh johanna said...

amboi..keciknya tgn.. jeles weh..!!

Qhaifa Nur said...

memang banyak kebaikanya.....
comey tangan.....

Izan Ishak said...

bestnyalah ada tgn yg kecik molek. cam k.izan ni, tgn mmg beso... kalau masuk dlm post box tu mau takleh keluar trus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...