Assalamualaikum...

Hari ni make upkan blog... Motif sebab dah bosan tengok header lama, sidebar lama, ada la perubahan sikit. Tak cantik pun tapi biarlah asalkan nampak berubah walaupun warna je.

Dah lama nak ubah tapi asyik tertangguh je, makanya hari ni buat je la yang simple2, nak tunggu idea nak buat yang lawa idea kering. Ala setakat ubah sikit2 je, al maklumlah daku tak pandai nak bermain dengan html bagai ni. Guna apa yang blogspot sediakan je. Pastu tu touch up skit2 ikut suka hati.

Apa yang berubah? Header dah berubah. Header tu aku buat guna PhotoScape pastu untuk transparent kan dia aku guna GIMP. Try guna adobe photoshop CS3 (orang lain dah guna CS lagi tinggi) tak menjadi, nampak sangat tak reti guna.

Sidebar pun dah bertukar wajah. Sidebar tu aku guna PhotoScape semata2. Shoutbox tu satu pakej dengan sidebar la.

Background blog pun aku ubah, cari warna pink tapi tak berapa nak pink. Macam purple slow pun ada bila usha lama2.

Sebelum terlupa. Ada tambahan bloglist untuk blogshop. Tapi baru satu blog dalam list. Suka pulak rasa nak letak.

Make up ke make over...apa2 je la. Okey full stop.... Nak berjalan2 lak kat blog lain.

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative