Assalamualaikum....

Tengah mengusha TM punya pakej. Which one yang better? Unifi ke streamyx? Terniat jugak tu nak ada line internet yang stabil connectivity dia, boleh download macam2, boleh streaming what ever yang nak sesuka hati.

Tapikan tak semua kawasan yang dapat nak setup unifi ni. So far respon orang2 yang guna unifi ni positif. Kalau streamyx pulak kebanyakan kawasan boleh setup walaupun ada jugak kawasan yang tak dapat nak setup. Kalau tak salah sorang kawan kat area Perlis pernah inform dia nak langgan streamyx tapi once pergi TM orang kat TM cakap kawasan dia tak boleh streamyx. Sebabnya aku tak bape ingat pulak.

Kalau dulu bayaran bulanan streamyx paling rendah RM60 sebulan, tapi ada setahun kontrak rasanya. Tapi sekarang ada lagi ke pakej RM60 tu? Tak habis mengusha lagi dah pening tengok pakej macam2.

TM pun dah ada broadband internet. Dulu aku dok bayangkan broadband bolehlah mobile. Tapi tak rupanya, wifi rupanya. Ke salah kefahaman lagi ni?

Eloklah amek Unifi je sebab pakej dia kira lengkap la even pakej VIP 5 yang RM149 paling rendah tu. Unifi ni pun ada kontrak setahun gak.

*************************************

Ramai yang suggest langgan TM untuk internet yang lebih stabil, betul jugak tu. Tapi bila difikir pro dan con rasa macam tak berbaloi untuk situasi aku. Bukan 24 jam nak ngadap internet. Dan yang penting kalau mobile tak boleh la berinternet langsung nanti.

Jadi unifi dan streamyx kena tolak tepi dulu sementara ni. Guna je mana yang ada dulu, nanti bila dah meroyan  tahap gaban (lama tak guna ayat ni) mesti automatik akan cari penyelesaian yang sesuai.. Huhuu

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative