Friday, April 20

Masih Boleh Bertukar

Assalamualaikum...

Sebelum ni aku kecoh dengan wajah baru blogger. Tu la kecoh je lebih tapi explore tak habis pun masa tu terus nak buat entry kecoh2. Kodek sana sini pun tak khatam lagi. Siap tulis, "dah tak boleh patah balik le pulak, terpaksa la hadap je". Kebetulan pulak internet pun tak okey masa tu.

Mujur ada sahabat2 tersayang yang tinggalkan komen boleh je balik semula ke blogger lama. So dengan senang hatinya sekarang ni dok main switch antara new dengan old. Kejap new, sat gi old pulak.

Sebab dengan new interface ni, senang nak trace view post. Kalau kita edit entry pekasam kat draft automatik akan tersave kat pages pertama. Kalau yang old punya, entry kat draft tu dok kat pages ke 5, dah edit kat situlah dia.

Tapi kalau nak search entry-entry lama, aku lebih suka guna old punya. Rasa lebih mudah aku nak search guna yang lama punya.

Kalau sape2 rasa macam konpius je kat mana nak tukar ke old interface tu boleh tengok kat sini------> utk aisyah..wajah baru blogger. Terima kasih my best friend, blogger Dieya sebab buat entry untuk lebih jelas.

*********************************

Dua-dua interface ada kelebihan tersendiri. Okey jugak kalau blogger benarkan switch kedua-duanya sampai bila2 pun.

Tak habis lagi bersihkan blog. Dalam draft ada 147 entry. Dalam 147 tu bape kerat je yang betul2 full entry. Tak berapa nak rajinnye...

13 comments:

Koding said...

Dashboard baru sgt mesra pengguna sebenarnya...
Aku suka sebab boleh lihat berapa pageview utk setiap entri...

::CIK LYNN:: said...

cik lynn p ttkar ke yg baru...tp tkar ke lama blk...lg sng... :)

cikji said...

camne kita nak tukar biar jd yg lama trus?

cikji dh tukar tp bila log in balik,tgk2 dia brtukar yg baru balik

Lia Irdelia said...

wahhhaahh,
know nothing bout this.
nampak sgt dah bekurun x ngadap blog..
hehehe...

Tihara said...

haha tadi akak dah kena..harap2 blogger biar je laa yang lama sebb yg baru tak tau nk godek blog yang kita follow katner..dia gna google circle yea..yg tu akak tak hadap lg pasal line selalu slow :)

C'Jai said...

cik aisha..td c'jai log in tiba2 kuar yg dh bertukar wjh..padahal c'jai x klik pun..tapi bila kodek sana , kodek sini last2 jumpa semula yg lama..lega..kalu tak terkial2 la pulak, pastu nk sesuaikan diri lagi..hehe.....sekali ngn blog cik aisha berwajah barkaler baru...

Teenager Housemaid said...

tula, terkejut gak tetiba blogger brwajah baru, tapi buat masa ni okay kot pakai yang baru punya..hoho

Ujie said...

mmg boleh balik ke yg lama..tapi lps tu dia auto tukar balik yg baru.

yg baru ni kena belek lama sikit baru faham. tu leceh, sbb nak cepat je..

yastro said...

Saya juga gunakan kedua2nya...kejap yg lama kejap yg baru...hehehe

MulutPayau said...

akak pun konfius lagi ni...

ZORA said...

pakai yg lama aje..huhuh..:)

Kancil 8349 said...

bikin pening kepala...hehehe tapi kalau pandai..cantik mereka buat

Prettywrite said...

oo boleh switch ke old blogger balik eyh..yana tak taw..hehe..tapi sekarang ni macam dah selesa dengan yang baru punya ni..lebih mesra gitu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...