Makan Beradap, Masakan Pengantin

Assalamualaikum....

Layan je la picture makanan kat bawah ni...

Ni hidangan untuk raja sehari...dah bertahun kendurinya...;p.... Daun betik pun boleh jadi lapik...

Hidangan raja sehari....buah tembikai siap buat bentuk lagi.

udang tu sebenarnya dicucuk kat buah nenas.jadi la bentuk macam tu...:)

Untuk rombongan keluarga pengantin perempuan yang turut serta. Udang dan telur tengoklah berhias dan bercorak...

semua makanan dihias dan disusun agar nampak menarik....dalam gambar ada ikan pekasam,  ayam, daging, jelatah.

***************************

Dah lama kendurinye...tah tetiba rasa nak share picture masakan pengantin untuk makan beradap. Ni sepupu aku yang lelaki tu punya majlis, kiranya kenduri sambut menantu la. Semua hiasan makanan tu kaum kerabat aku yang buat sendiri.

Comments

Munnafendy said…
best kalau family semua pakat2 buat sendiri kan? =)
O CIKTEDDY said…
wallah..klasik!huhu
sedap2..udang tu menarik..hihi.
Nens Collection said…
org yg meneydiakan makanan pengantin ni mmg berseni dan kreatifkan..kdg2 nk makan pon sayang..mmg makanan raja2 btol la..sesekali je dpt hidangan camni..;)
|| NaFiRaa || said…
alahaiiii.. terliurnye tengok semua lauk2 pengantin tuh~
Ujie said…
udang memanjat nenas..^_^

saya paling tak suka kena tlg siapkan hidangan mkn beradap/berdamai ni..tak kreatif. mkn bolehlah..
Tihara said…
ske tgk makanan beradab ni..kadg2 dpt jugak makan sekali dgn nagntin then mesti ada yg jelesh.hehe :)
Onitsuka_hana said…
bila la nk makan beradap..hehe

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing