Thursday, April 19

Lirik Lagu Di Pondok Kecil


Di pondok kecil 
Di pantai ombak
Berbuih putih 
Beralun-alun

Di suatu hari Ayah berkata
Jaga adikmu Ayahkan pergi jauh
Ku pandang wajah ayah 
Dahinya kucium
Air mata mengalir hatiku pilu

Diam-diamlah sayang jangan menangis
Doakan Ayah semoga diterima
Diam adikku sayang jangan menangis
Andai Ayah gugur doakan biar syahid

Selamat berjuang Ayah tercinta
Kau pergi dulu Ayah ke medan juang
Ku iringi doa moga berjaya
Beroleh kemenangan demi agama Islam

Wahai abangku ke mana Ayah 
Ku sayang Ayah ku cinta Ayah 
Wahai abangku ke mana Ayah 
Ku sayang Ayah ku cinta Ayah 

Duhai adikku sayang jangan menangis
Ayahmu pergi menyambut seruan Ilahi
Tapi ingatlah adikku pesanan Ayah 
Berjuang dan berkorban walau di mana jua

Pada Mu Tuhan aku bermohon
Dosa ayahku minta diampunkan
Berilah rahmat bantulah ia
Untuk menegakkan agama Islam

******************************************

Lagu ni masih mendapat tempat lagi.. Terkenang pulak arwah ayah pernah belikan kaset lagu ni. Masa tu dalam darjah 1 atau 2.... Lagu kenangan... Bila hayati liriknya meleleh jugak air mata.

23 comments:

Yaya Azura aka Naz Azra said...

terngiang-ngiang lagu ni...
sayu je rasa.....

Bui Junaidi said...

MCM PERNAH DGR LIRIK2 LAGU TU..JAP LAGI KAK BUI TRY DGR DEKAT YOU TUBE

dwaty said...

cam mana erk lagunya??? lupa2 ingat... hehehe

Ros said...

Assalamualaikum Aishah,

kak Ros tak pernah pun dengar lagu ni,tapi senikatanya amat2 menyentuh sekali....

pena rozie said...

memang best lagu ni....

Ujie said...

antara lagu yg diminati..selalu nyanyi masa kat asrama dulu. nyanyi ramai2 antara magrib & isyak.

skrg pun ada dlm hp..ada syahdu bila dgr lagu ni.

Kazman / Sue said...

kenangan yg mengusik jiwa...

nuyui a.k.a miss YUI said...

suka sgt lagu ni kak..

cikji said...

lagu ni mmg best,bila hayati btl2,besarnya pengorbanan mereka utk kita sobs sobs T_T

Prettywrite said...

teringat anak buah yana, naim, dia tak boleh dengar lagu ni terus dia sedih..masa tu umur baru 3 tahun gitu..pandai betul feeling rindu kat ayah dia..hehehe

Anonymous said...

Lagu ni sdh,sy teringatkn kwn sy yg da x de ayh sjk umur 6 thn cian dya,allah mmbri ujian dkt mereka yg x ade ayh …

Anonymous said...

Lg ni sdh,stiap insan perlu menyayangi ayh nye,yg tiada ayh sy ucapkn takziah. Allah sntsa lindungi ank ytm

Dongzah said...

Sangat menyentuh hati

Dongzah said...

Sangat menyentuh hathi

Dongzah said...

Sangat menyentuh hati

Dongzah said...

Hembz

Anonymous said...

sayang ayah

fatin hazira said...

Bila saya dengar je lagu ni terharu rasanya

fatin hazira said...

Bila dengar je lagu ni terharu rasanya

Anonymous said...

sedih betul lagu ni...lme dh tk dengar kat radio

Anonymous said...

Lagu yng amatt mnyentuh prasaan,dan juga sediih.BeST sANGat DeNgAr LaGU nIIi

Anonymous said...

Lagu yng mnyedihkn{bEsT SAnGt LagU nIII}.

Shayunk Aiyna said...

Lembut rse hti dengr lgu ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...