Kejap OK Kejap KO

Assalamualaikum...

Bukan niat menyepi diri, tak BW dan sebagainya. Tapi lepas berhujung minggu kat Kuala Lumpur hari tu, line internet terus tak okey macam terikut line kat KL tu. Korang pernah jadi macam tu tak?

Aku tak tahu apa masalahnya. Sampaikan nak buat speedtest broadband pun tak lepas, error. Bayangkan punya teruknya. Dah dapat buat speedtest, memang teruk la dapat gred yang tak best.

Ni pun kejap okey kejap tak okey. Ingatkan dah dapat normal internat connection, tapi kang tiba2 lost connection terus upload dan download 0.00. Semalam pun sempat BW kejap je, tupun berjam2 dapat la lawat berapa blog je.

Persoalannya sekarang ni, online kat tempat lain yang line tak okey mempengaruhi ke connection yang sedia ada. Aku perasan ni bukan pertama kali jadi macam ni. Sebelum ni pun pernah jadi siap call celcom customer service, tapi masa tu guna bil la. Take time jugak nak dapat normal internet connection time tu.

Kejap OK, Kejap KO.... Bolehlah tu daripada hari tu KO je sepanjang hari, setakat approve komen2 je. Hampeh.

Comments

Ati Masrif said…
sabar jelah dik..
kak ati kalau jadi gitu
mmg mood bw pun yelek :)
huhu...
klu pasal internet connection ni tataula nak cakap pe..
kalau sy jd gtu, ntah apa la nk dibuat t..huhu
Tihara said…
pernah jugak bile lampu dia kalaer hijau..kalo hujan dia efek jugak..
Liza Razak said…
2-3 hari ni saya pon ada problem dengan broadband ni..x pernah2 jadi sebelum ni..tension gile.nak BW pon susah
miszatie said…
hihihi sabar ye,,:)

salam perkenalan ..keep in touch ya
remyhazza said…
nasib baik remy punya berukband takde masaalah......
Syira Qahira said…
salam....

kalau guna BB mmg mcm tu...tp nk tukar pakai strmyx pyh jugak.huhu
Ujie said…
Apa lg..call cust. service la.
Kalau tak settle, tukar je line lain.

Saya guna celcom..kat bangi lama ni. masa langgan 1G mmg slalu slow/disconnect. Skrg amik 3G..baru selesa.
Bui Junaidi said…
MMG BOLEH HILANG MOOD NAK BLOGWALKING KALAU TENET SLOW..HUHUHU
Koding said…
Aku rasa punca kepada masalah ini adalh.... Jika ramai yang menggunakan perkhidmatan tersebut ketika itu di kawasan anda...
teratai said…
samalah dgn tempat kak kalau guna broadband...guna streamix memang laju...!
ZORA said…
internet mmng begitu..huhuhuhuh
Mr.Clive said…
mungkin da terlebih guna had tenet tu kot...kehkhekeh...skrang ni kene throttle la tu...tapi ni sekadar teori saja...kehkehkeh
Prettywrite said…
k.aisyah ini brodband 1malaysia tu eyh?problem gak ek..
ejulz said…
biasa la tu.. kalo x, xde la org panggil berokband.. hehe
Azlan Strider said…
broadband nyer connection kadang2 memang tak stabil.kena plak kalau line maxis,celcom or digi..hehehehe

Regards,
-Strider-
Yatie Awang said…
gitulahkan kalau pakai brdbnd sib baik akak pakai wifi..tapi kadang2 buat hal jugakkkk heee
HeNRieTTa JoSe said…
ps....nie bb yang skmm tuh kew?
Nens Collection said…
sy guna tenet opis..hahaha..tp bile xde keje n xde plak line tenet..mmg hangin..haha
Kancil 8349 said…
Malaysia merupakan pengguna internet paling ramai di dunia...hehehe...sama juga kita
Juliet_iRa~" said…
ira pn sm gak aritu tu la ira xupdate..wuuu..chrome ira nk buka fb pn xlepas..apsal ntah..

ni bila dah topup smula br ok..wuu..

rsnya last week mmg celcom prob laa kak..
Ahmad Syuxer said…
internet connection jadi gila memang sah spoil mood..apapun harap bersabar..
ummiross said…
hehe ummi pun macam tu, kejap ok, kejap ko, kejap ada kejap takde!
C'Jai said…
cik aisha..pekabo line..ok daaa...?
Mr.Clive said…
hi aishah!apa plan untuk cuti harini?heheh
Kancil 8349 said…
sabarlah jelah...datang singgah ke sini...menanti entri baru
MulutPayau said…
dik...BB akak pun mcm tu jugak...kejap ok..kejap tak de terus...

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing