Assalamualaikum...

Agak-agakkan berapa nilai hantaran yang patut diletakkan kalau pihak lelaki bertanya masa sekarang ni? RM10 ribu? Wah soklan straight to the point je ni.

Kalau letak tinggi sangat kang dicakap nak jual anak a.k.a. demand pulak. Kalau letak rendah sangat, semua pakai duit sekarang ni.

Ataupun biar depa (pihak lelaki) yang letak banyak mana depa mampu dan ikhlas hati nak bagi sebagai hantaran?

Nak ikut tahap pendidikan jugak ke letak hantaran pun?

Ada seseorang bertanya pendapat aku pasal ni, jawapan aku berbincang dulu dengan lelaki tu sebelum family dia datang merisik dan sebagainya. Masalahnya pulak depa ni tak kenal sangat, orang yang matchkan, takkan nak bincang pulak dah. Lainlah kalau dah lama kenal dan bercintakan.


*********************************

Baca komen-komen sahabat semua kat entry Berblog Buang Masa..... Respect la sahabat semua yang pandai bahagi masa antara blog dan kehidupan seharian. Heee kena belajar disiplin diri dan bahagi masa dengan betul pasni. Chaiyok2....

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative