Assalamualaikum....

Semalam Yana telah mengetag aku untuk menjawab soalan-soalan yang sungguh mencabar yang di'create' sendiri olehnya... Fuh akhirnya terjawab jugak. Baik jawab siap2 nanti aku terus lupa....

1. Apa maksud nama blog kamu?
Sebelum ni namanya "bila hati berkata-kata". Tapi rupanya dah ada yang letak nama blog camgitu. So bertukar kepada "bila hati bersoal jawab". Ni semua pasal hati la konon-konon..menjawab soklan tak.Huuuu.... Sebenarnya dalam pertimbangan nak tukar nama blog lagi....:) any suggestion?

2. Paling suka makan apa?
Hantu laksa.... tapi tak boleh kalau tak jumpa nasi sebab perutku perut jelapang padi.

3. Paling teror masak apa?
Tak teror sangat masak memasak ni....bolehlah sekadar nak kenyangkan perut..ngeh2

4. Mandi berapa kali sehari?
Kalau keluar/keje biasa la pagi n ptg/malam je la. Kalau dok umah tengok cuaca la, kalau panas berkali2 kot mandi. Kalau tak, cukup la dua/tiga kalikan....buat pe nak bazir air.ye dak...hak2

5.Suka makan aiskrim tak?aiskrim fevret?
Suka.....aiskrim perisa coklat....yummy2...

6. Kalau stress biasa buat macamana?
Masa study dulu, kalau stress mesti akan makan coklat. Tak kisah la aiskrim coklat n kek coklat pun takpe asalkan coklat. Pastu mandi bawah shower sambil nangis....lega la jugak buat macam tu dulu.sekarang?ratu nangis kot...huuu

7. pernah accident tak?kongsi cerita..
Orang langgar kereta masa dok dalam kereta (kat surau petronas, masa tu tunggu my mum n my sis solat maghrib), orang tu reverse tapi dia tak perasan kereta parking kat belakang dia dan terus damm. Terkejut gila masa tu. Takde apa2 pun cuma kereta aje la kemek. Tak sampai hati nak mintak ganti rugi walaupun orang cakap nak ketuk balik beratus-ratus. Lain2 accident kecil-kecilan macam terlanggar divider dan nyaris accident selalu la. Nauzubillah min zalik minta dijauhkan segala musibah....

8. brapa kali putus cinta?hik hik..
putus kapel 2 kali.putus cinta sekali...;p

9. dah daftar pemilih?rasa2 pilihanraya kali ni macamana situasinya?
Pilihanraya lepas dah pernah mengundi....kali ni masih menilai...pilihanraya kali ni guna dakwat kekal, mesti ramai yg teruja (sebenarnya aku yang teruja kot)....wink2.

10. destinasi impian nak pergi ke mana?
Makkah....Insyaallah...:) Berniat jugak nak mengembara ke negara orang menambah pengalaman....huhuu tapi angan2 mat jenin je dulu...

11. Apa pendapat kau orang tentang pemilik blog prettywite ni?
Tak sombong, mesra alam (friendly), appreciate punya orang la.(buat masa ni la-ke depan tak tahu lagi.tapi insyaallah tetap Yana yang samakan..)

********************

Done....mujur Yana tak suruh tag sape2.... 

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative