Wednesday, March 28

Berblog Buang Masa


Assalamualaikum....

Berblog ni buang masa ke pada pendapat korang semua? Ye la sesetengah orang menghabiskan masa kat blog je, hadap blog je, tak buat benda lain dah. Ada yang macam tu jangan tak caya.

Hehee aku pun kadang-kadang macam tu jugak, tak payah nak cakap orang la. Berblog ni ada pro dan kontranya. Ye la disebalik kebaikan mesti dan keburukan, ye dak. Cumanya kita ambil la yang baik tu.

Memang buang masa kalau sampai kehidupan seharian pun terabai. Mandi tidak, makan ntah ke mana, kerja lain pun ntah buat ntah tidak-asyik hadap blog aje kejar trafik punya pasal. Blog, blog juga tapi hidup kena la teratur. Aku percaya ramai yang masih teratur hidupnya walaupun berblog.

Budak-budak sekarang ni pun ramai yang ada blog sendiri. Eloklah jugak daripada depa keluar lepak dengan kawan-kawan yang ntah apa-apa tu, eloklah blogwalking aje. Tapi bahaya jugak sekarang ni banyak website lucah, jangan BW ke blog tak senonoh sudah la ye.

Yang bestnya blog ni, aku dapat tahu macam-macam pengetahuan baru daripada blog yang dilawati tu, dapat baca pengalaman hidup kawan-kawan maya, dapat ilmu daripada info yang diaorang kongsi. Terasa diri knowledgeable aje (bajet....huhuuu)

So berblog ni buang masa ke? Tak kalau kena caranya malah dapat tambah pengetahuan dan dapat side income lagi.

************************************

Nak lawat semua blog aku tak mampu weh. So jangan la kecik hati kalau aku terskip singgah blog kome. Tetiba lak rasa bersalah ni...huhuu

33 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

sume ikut kepndaian diri..lau berblog tp yg lain terabai,tak pyh lg baek..

sbb itu kt kena kontrakan..eceh,pndai lak yui ni ckp kan..huhu.

Aishah Jahirah said...

betul la tu yui...hehee

Prettywrite said...

bagi yana sebab berblog lah dapat mengisi masa lapang dengan sebaiknya..ahah..tambah ilmu dan pengetahuan yg kita tak dapat pun even masa belajar kat universiti..besttt..cuma macam k.aisyah cakap lah..jangan tersalah jalan dahler..bw blog yang ntah apa2..slain tu dapat kawan2 baru..indahnya!ahaha..jiwang pulok..

Miss Nadya said...

kalau nad free nad jalan2 tapi kalau xfree...mmg x kmana lah..:D

wadud@duad said...

terserah orang jugak nak cakap ape pasal ber blog nih.. :) tapi bagi sye, ber blog adalah jalan terbaik untuk meningkatkan minda.. post yang molek2 lah.. heheh

C'Jai said...

Kena pandai curi2 masa...kadang2 amik cari satu masa tluang untuk tulis 2,3 entri kemudian terbitkan secara berjadual...nampak cm hari2 post n3 walhal........setting berjadual...hehe..

Azlan Strider said...

setiap benda yang baik kalau disalah guna memang jadi tak elok..hehhee..berbalik kepada membuang masa tu bergantung kepada individu tu sendiri...sesetengah orang update untuk share opinion dan macam2 lagi..tapi bg sy blogging is fine..tak buang masa pun..hehehe

Regards,
-Strider-

Roz said...

peruntukan masa sekadar 1-2jam sehari utk berblog pun dah ckup..dpt jugak tambah pengetahuan dan side income skit-skit kan...hihihi..

Terbelog said...

ade betulnyer ckp kamu
x dpt dinafikan :)

Naziman said...

berblog ni tak juga buang masa asal pndai urus diri..pandai urus masa..

ieda said...

Hurmmm tul tu dik, tp skrg2nya berblog nie adalah sikit income sampingan mcm nuff dan churp2 kan :-) x lah sia2 je ngadap blog,
Kena hati2 jugak sbb banyak dah diluar sana yg blog nye entah ape2, banyak menjurus ke maksiatan :-)

Mr.Clive said...

setkan masa yang sesuai untuk BW dan update blog tu... :)
tu la cara saya...slalunya lepas waktu kerja,malam tu allocate sejam la... hoho

Koding said...

Bergantung kepada pengisian nya...
Jika kosong tanpa sebarang ilmu, maka ia dianggap membuang masa...

lisa said...

x buang masa kalau tahu caranya..lisa pun pernah jugak terbuang masa, masa berblog dulu. sampai tidur lambat semata mata nak edit blog mende lah..pastu skrg dah takde lagi cam dulu dah! hehe ;)

YAYA AZURA said...

berblog seadanya... ^_^

Hani Si Blogger Picisan said...

thanx coz sudi singgah ke blog hani yang picisan lagi mengarut & membaca entry mengarut tu..wahaha~

lpas masalah tu smlm, Hani terus apply keje len..

siyes xleh tahan dah..

dah biasa kerja dengan bebudak tetibe kerja dgn org dewasa mmg la culture shock nmpk semua ni..ohohoho~

HeNRieTTa JoSe said...

Kena la pandai bahagikan masa...blogwalking boleh membawa kepada penambahan ilmu....

Munnafendy said...

sy nak bajet knowlegdeable jugak sbb kalau cite ape2 kat kwn mesti diorang kate mane ko tau ni?? apesal semua bnda ko tau dlu?? haha

Daddylicious said...

sejak kenal blog terlalu banyak ilmu yang kita dapat...mmg berbaloi...:)

Liza Razak said...

saya suka blogging..boleh dpt ramai kawan baru, ilmu baru..income pon boleh dapat jugak :)

ZORA said...

berblog sngt best..hahaha.atas kita je,kalo da asyik sngt. 2 yg jadi buang masa 2..huhuhu

Juliet_iRa~" said...

heee..kena pndai curi ms..hee

blogging ni dah jd mcm hobi y xleh ditinggalkan..

sbb ira sll gelak sorang2 bila bc komen..haha ;p

Ujie said...

ibarat mata pisau..ikut cara kita guna. boleh jadi baik, boleh jadi buruk. ikut si pengguna.

tapi kdg2 mmg terleka..^_^

Bui Junaidi said...

KENA PANDAI BAGI MASA..

Ros said...

Salam Aishah,

Bukan berblog saja Aishah....malah buat apa pun mestilah dengan bijak dan hendaklah berdisiplin,baru lah akan terurus hidup kita ni kan Aishah....

Teenager Housemaid said...

betul2..blogging ni ada pro and contranya..
yg penting kena pandai manage kan kak..:D

Mishter Izwän said...

act bnyk benefit berblog ni . boleh jadi kan sumber. yg buang mse nye tuh org yng duk tgk blog yang tak berfaedah . duk bc2 org ngumpat ke . bru lah kire wasting time . hehehe

Warna Warni Kehidupan said...

terpulang pada empunya diri bagaimana dia mengurus masa..

SI GADIS AYU ADRIANA said...

yup..kalu 24 jam ngadap blog, kompem buang ms..he
nice blog..folo u..
jom folo me : http://www.blogcomotmomot.blogspot.com

puteri kasih said...

yang penting kena bijak uruskan masa :)

MulutPayau said...

terpulang pada kita bgimna cara nak urus masa...jgn pulak bila asyik berblog tak ingat dunia...hehehe

Cik Rose Cute said...

barang sekarang mahal dan tengok juga kepandaian seseorang hihihi baru boleh letak harga...

Kancil 8349 said...

jika niat untuk mencari ilmu ndak salah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...