Assalamualaikum....

Dah lama sebenarnya aku tak melayan majalah Ujang terbitan Moy Publications Sdn. Bhd. Kalau dulu zaman sekolah menengah rendah  masa form 1-form 3 akulah antara pembaca setia majalah Ujang.

Aku tak beli pun tapi best friend aku masa sekolah yang beli, so kami pun bertukar-tukar majalah atau bukulah. Best melayan Ujang dulu. Tapi tu tak jejaskan pun karangan Bahasa Melayu aku. Still score A masa PMR-Alhamdulillah.

Sape cakap baca Ujang tak bermanfaat? Ada juga kebaikan disebalik keburukan tu. Jadi pilihlah yang baik dan jangan pulak pilih yang buruk tu.

Kartun-kartun animasi dia banyak jugak yang berkisahkan pengajaran serta ada nilai tersendiri. Di samping tu, ada jugak info-info selingan termasuk fakta, agama untuk tatapan pembaca. Bukan sekadar nak bagi orang gelak tapi nak bagi orang berfikir dan ambil pengajaran jugak.

Semalam sempat ke ekspo buku islam sebelum ekspo tersebut melabuhkan tirai. Menambah koleksi buku-buku motivasi untuk santapan minda. Sekali singgah gerai Moy Publications dan belek2 majalah Ujang. Dia jual RM5 untuk dua buah majalah yang stok tak habis (Ujang dan Apo) dan bagi free satu paper bag besar. So aku pun rembat la dua majalah Ujang edisi tahun lepas punya dan dapatlah satu paper bag free.

Bila baca majalah Ujang terkekek-kekek aku gelak dengan lawak antarabangsa dia. Tu kebaikannya dapat buat orang gelak. Dah lama kot aku tak gelak bila membaca. Sesekali tak salahkan sebagai selingan baca Ujang. Terkenang pulak zaman aku dan majalah Ujang suatu ketika dulu.

Ada lagi siri Mat Despatch dengan bos dia tu yang glamer dengan dua ringgit.... Wah layan...

Ehem ada yang tak kenal majalah Ujang ke?

****************************

BW mana yang sempat aje....rasa tak fair tapi apakan daya....

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative