Windows Tak Start Up

Assalamualaikum.....

Tak dapat online sebab netbook buat hal. Windows tak start up bila switch on. Tension daripada petang semalam lagi bermasalah. Ni semua gara-gara install antivirus baru.

Tengah malam semalam dapat penyelesaian dengan undo system restore. Pastu install antivirus semula. Okey pastu tido dengan lena. Pagi nak open lappy terus windows tak start up. Kalau petang semalam still start up tapi hang satu lappy tak boleh buat apa hingga terpaksa swith off secara paksa, tapi kali ni langsung tak muncul windows.

So terpaksa start up windows dalam versi safe mood dan buat kembali system restore. Mujur keluar windows kat safe mood, kalau tak anta kedai la jawabnye. Tak tahulah apa masalah lappy ni. Naya je kalau pasni terus tak leh on.

Baru nak bersuka ria dengan broadband 1 malaysia yang dibeli daripada kawan Ira semalam.... So far okey aje, nanti akak cite kat entry lain ye Ira...

Hehee meroyan sekejap dengan lappy ni. Dah tengah ari dah ni, sat g nak p makan lak. Balas jejak tak start lagi...adeh...

Comments

Papa PUSS said…
salam

hehe dah dah.. g makan.. jgn meroyan sgt nti hehe..:D happy lunch
dwaty said…
jagan meroyan2.... hehehe
salam jumaat...
Qhaifa Nur said…
itu salah satu penyakit komputer...
Emmet said…
wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D
syaz@rozelt said…
wah bgosnye cr penyelesaian sendiri..hihi
Ati Masrif said…
kak ati pun kalau jadi
mcm gini..
boleh hilang mood dan idea :)
Juliet_iRa~" said…
ahaha..aritu ms ira nak guna sim ni kan..modem ira buat hal...x detect tau..grrr jeee...siap beli external utk usb kot2 usb kat lappy ni dah longgar...melayang duit puluh2..

sekali rs nk try restore system la...ok plak!bengangnyaa habiskan duit utk bnda y xguna pon..hee..;p

oke kak..:)..thankss gak..hee
|| NaFiRaa || said…
memang susah hati kalo lappy buat hal kan~
Azlan Hasan said…
sekarang lappy sudah okay ker??hehehe... :)

Regards,
-Strider-
Munnafendy said…
akak cari umah flat, naik tingkat 7 dan lepaskan ke bawah...tgk bkesan ke tak..heheeh


*eh,jgn buat betul2 pulak! gurau je ni!
akoo pae said…
hehe bese la tu.lappy ni, kene belai. kalo tak,jem.
=)

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing