Kome semua nak haruman kekal harum di tubuh sepanjang hari tak? Jom lakukan tips di bawah:
  • Bolehlah semburkan wangian pada rambut ketika masih basah, lalu keringkan rambut secara semulajadi atau dengan pengering rambut macam biasa.
  • Gunakan pelembab/lotion tubuh yang aromanya sama dengan perfume. Kiranya satu setlah. Contoh Produk Enchanteur ada keluarkan perfume, bedak, lotion dan mandian sekali.
  • Semburkan wangi-wangian ke udara, lalu berpusinglah di bawah titisan wangian yang berjatuhan. Cara ini akan mendatangkan aroma yang lembut dan harumnya tercium samar2 bila kita bergerak.
  • Sembur wangian kat nadi dan tempat tertentu seperti leher, bawah pelipat lengan dan kat nadi lengan tu tenyeh-tenyeh sikit bagi sekata.
*************
Semua cara tu pernah diamalkan dulu-dulu. Cara ketiga tu sampai ada yang tegur, ang ni wat rugi ja perfume tu macam tak kena ja kat badan hang. Huhuu

Masa untuk tido, nak p keja or keluar nanti  pakat-pakat sembur perfume na tapi jangan over sangat nanti tengik lak nak hidu perfume kome je. Lagipun perempuan tak digalakkan menggunakan perfume terutama secara berlebihan dalam Islam.

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative