Semak Saman Had Laju

Assalamualaikum....

Bersiap sedialah membayar saman had haju selepas balik dari kampung. Setakat ni cek memang clear lagi, tapi baru lagikan. Sape nak cek boleh cek kat MYEG- saman JPJ, saman PDRM semua boleh semak menerusi MYEG secara online. Tapi kalau yang malas nak daftar tu boleh la semak satu-satu-semak saman JPJ dan semak saman PDRM(ni pun kena daftar).

Seperti yang semua sedia maklum dari Tapah ke Rawang tu memang ramai incik polis yang suka dok main nyorok-nyorok belakang tiang bawah flyover dengan kamera had laju dia. Selalu nampak bila dah lepas ke depan menerusi side mirror. Nak peace pun dah tak sempat kat incik polis.

Apa nak dikatakan bila kaki dah sedap pijak pedal minyak, memang syok sendiri je la konon2 tak melebihi had haju. Tapi berjaga-jaga jugaklah, selalu sangat lebih had laju bankrap lak membayar saman je.

Aku: Try semak menerusi SMS tapi tak terima apa-apa respon pun lagi.

Comments

Miss Nadya said…
takut pulak nk cek sebab nad rajin bawak kete laju2..:)
diana said…
suami tak bawak laju..
tak pernah kena saman..
mintak2 la sampai bila2 tak kena..hehehhe
ahakz..cek jgn tak cek ea..
saya tak pernah bawak laju2...
sebab saya tak ada kereta and tak ada lesen..muehehehe
Juliet_iRa~" said…
heee...akk da get ready la ni ek..;p

happy new year juga kak..:)

psss : si dia y bg family dia rs..hikhik ;p..
Totie@Tomy said…
alamak tak pernah kena saman sbb tak ada lesen..hehe
Lia Irdelia said…
errr..
bilalah kaki saya pula nak memijak pedal minyak keta..
huhuhuh

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing