Assalamualaikum....

Bersiap sedialah membayar saman had haju selepas balik dari kampung. Setakat ni cek memang clear lagi, tapi baru lagikan. Sape nak cek boleh cek kat MYEG- saman JPJ, saman PDRM semua boleh semak menerusi MYEG secara online. Tapi kalau yang malas nak daftar tu boleh la semak satu-satu-semak saman JPJ dan semak saman PDRM(ni pun kena daftar).

Seperti yang semua sedia maklum dari Tapah ke Rawang tu memang ramai incik polis yang suka dok main nyorok-nyorok belakang tiang bawah flyover dengan kamera had laju dia. Selalu nampak bila dah lepas ke depan menerusi side mirror. Nak peace pun dah tak sempat kat incik polis.

Apa nak dikatakan bila kaki dah sedap pijak pedal minyak, memang syok sendiri je la konon2 tak melebihi had haju. Tapi berjaga-jaga jugaklah, selalu sangat lebih had laju bankrap lak membayar saman je.

Aku: Try semak menerusi SMS tapi tak terima apa-apa respon pun lagi.

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative