Assalamualaikum....

Selamat tahun baru untuk semua. Baru ada kesempatan online blog. Bercakap pasal online, kat kampung melayang kredit gara-gara keinginan nak mencuba punya pasal, nak online dengan laju.

Biasalah kat kampung celcom broadband mana ada 3G/3.5G, setakat 2.5G dapatlah, tu pun lambat yang amat. Disebabkan kat kampung line maxis ada 3G maka mulalah nak mencuba. Mula-mula nak subscribe maxis prepaid, tapi tak jadi so slamber je keluarkan simkad maxis daripada handphone dan masukkan dalam broadband, kemudian connect.

Haha dua minit dua puluh lima saat melayang RM26 something. Senyum aje la....nak buat apa lagi. Padahal dulu pernah ada sejarah dengan celcom buat macam tu tapi masih nak mencuba gak. Salah sendiri tak beringat dan nak mencuba. Sejarah sentiasa berulang disebabkan keinginan nak mencuba yang menebal.

Setiap internet provider ada kelebihan dan kekurangan  tersendiri tetapi misi utama tetap berlandaskan keuntungankan. Jangan guna pay per use macam aku buat ye....:)

Aku: Orang dah sebuk dengan 4G... tapi GPRS pun belum tentu ada sesetengah kawasan tu, 3G pun suam2 kuku aje, macam mana tu.

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative