Sejarah Sentiasa Berulang?

Assalamualaikum....

Selamat tahun baru untuk semua. Baru ada kesempatan online blog. Bercakap pasal online, kat kampung melayang kredit gara-gara keinginan nak mencuba punya pasal, nak online dengan laju.

Biasalah kat kampung celcom broadband mana ada 3G/3.5G, setakat 2.5G dapatlah, tu pun lambat yang amat. Disebabkan kat kampung line maxis ada 3G maka mulalah nak mencuba. Mula-mula nak subscribe maxis prepaid, tapi tak jadi so slamber je keluarkan simkad maxis daripada handphone dan masukkan dalam broadband, kemudian connect.

Haha dua minit dua puluh lima saat melayang RM26 something. Senyum aje la....nak buat apa lagi. Padahal dulu pernah ada sejarah dengan celcom buat macam tu tapi masih nak mencuba gak. Salah sendiri tak beringat dan nak mencuba. Sejarah sentiasa berulang disebabkan keinginan nak mencuba yang menebal.

Setiap internet provider ada kelebihan dan kekurangan  tersendiri tetapi misi utama tetap berlandaskan keuntungankan. Jangan guna pay per use macam aku buat ye....:)

Aku: Orang dah sebuk dengan 4G... tapi GPRS pun belum tentu ada sesetengah kawasan tu, 3G pun suam2 kuku aje, macam mana tu.

Comments

Lia Irdelia said…
zaman sekarang ni,
mcm2 cara nak untung..

err.. susahnya x der ternetkan..

salam 2012.. :)
huhu..pakai broadband memang stress..-_-'
nasib baik aunty saya dah masukkan wifi..muehehe
C'Jai said…
Hehe...cam tu la dunia hari ini...
tu dia..mmg byk amount dia tu.
Nens Collection said…
streamix jugak yg paling baik..tp mahal skit ler..pastu nk kemana2 xleh bwk..hehe
Kancil 8349 said…
sabarlah...kancil pun mengalami situasi sama...hehehe...Selamat tahun baru
ZORA said…
selamat gune wifi hostel je,..huhuhuhuh
Munnafendy said…
bila jadi mcm tu mmg segala sumpahan keluar..haha..tul la..diorang xde pk ape dh slain dr untung =.=*
|| NaFiRaa || said…
saya guna P1.. setakat nih ok.. tapi kalo bawa balik kg memang x de signal langsung.. susah kan~
nur adilah said…
selamat tahun baru ye:) membalas jejak^_^'
CGG said…
berhati2 pasni ye dik:)
Juliet_iRa~" said…
pernah gak kena..heee..lepas tu xberani da..;p..mahal kan?

lepas ni ira nk pkai broadband simkad celcom 1 malaysia tu..y jenis topup je kak..
Dieya said…
mak aih cekik darah itu internet

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing