Report Picture Tak Senonoh Facebook

Haish tadik bukak facebook tetiba terkeluar picture tak senonoh kat depan mata. Bukan kawan-kawan punya picture tapi dia like picture tu. Maka terkeluarlah kat home post.

Kalau korang jumpa picture tak senonoh kat facebook korang buat apa? Hide story ke? Ni cara aku, memang la kejam tapi memang patut untuk picture yang tak senonoh.

Cara aku....pegi kat picture tersebut, pastu tekan report this Photo seperti nombor 1.

And then kotak macam picture kedua akan keluar. Korang pilihlah mana yang berkenan di hati. Dah picture tu lucah, kalau aku klik kat Nudity or pornography. Pastu klik je continue.

Akan keluar kotak macam picture ketiga. Pilih gak mana korang nak. Kalau baik hati mesej la kawan tu bagi nasihat untuk remove picture or unlike picture tak senonoh tu (kalau kawan rapat mungkin aku akan nasihatkan). Kalau rasa tanak kawan terus sebab picture tak senonoh tu boleh klik unfriend. Kalau rasa dah tak nak jumpa kat facebook langsung, kliklah kat block tu. Pilihan aku? Aku tak pilih pape pun cuma tick report to Facebook je and then klik continue....

Dah selesai....pastu pegi home semula...gambar tu still adakan....
Klik untuk bagi kotak macam dalam picture muncul. Terpulang gak nak pilih yang mana. Tapi aku klik report story or spam je....setel...dah hilang dari pandangan.
**************
Picture apa aku tertengok tu? Picture seorang gadis yang tak pakai baju. Yang like tu mestilah kawan lelaki. Pemilik picture pun lelaki gak.

Agak-agaklah nak like apapun kat facebook tu. Dah la tak privatekan, semua orang taw. Kantoi....

Comments

[PCL] said…
haha kantoi kalau muka suci dalam debu..abis la riuh satu kampung !
C`ayob.com said…
waaaa......tq tips ini....banyak benda nak report kt fb ini...hehe
ZORA said…
fb sekarang bnyak org gune profile palsu...pastu buat dp tak sennoh..aishhhh..mcm2...
EZAD AMIR said…
ekekekekeeeke..nakal ar kwn laki anda ni...
Pen Biru said…
salam ziarah dan follow..ye..memang patut kita report jer gambar2 tak senonohtu, buat semak wall jer kan
xpernh terima lg la mcm tu..
ashrafi said…
Assalamualaikum.

Terima kasih perkongsiannya.
Kancil 8349 said…
syukur kancil belum terima lagi benda2 macam nie...apapun terima kasih dengan info nie...kancil akan buat nanti
Azlan Hasan said…
isk..isk...bergambar laa dengan etika yang betul..hehe..pemilik fb sedar tak gambar tu ade..hehe..entah2 kena spam kot..hehehe..

Regards,
-Strider-
MaryaYusof said…
Bagus info ni...kengkdg bkn dorang nak like... tp skrg dah mmg mcm ade 1 virus, dok kuar kat status org mcm ni... ermm..
|| NaFiRaa || said…
selalu jugak tgk gambar2 x senonok kt wall.. saya delete jek trus..abes citer..
Juliet_iRa~" said…
jahatnya llaki tu..huuu

isk2..
Prettywrite said…
itulah fb..banyak yang maikn mengarut dah..tapi mungkin juga spam..

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing