Haish tadik bukak facebook tetiba terkeluar picture tak senonoh kat depan mata. Bukan kawan-kawan punya picture tapi dia like picture tu. Maka terkeluarlah kat home post.

Kalau korang jumpa picture tak senonoh kat facebook korang buat apa? Hide story ke? Ni cara aku, memang la kejam tapi memang patut untuk picture yang tak senonoh.

Cara aku....pegi kat picture tersebut, pastu tekan report this Photo seperti nombor 1.

And then kotak macam picture kedua akan keluar. Korang pilihlah mana yang berkenan di hati. Dah picture tu lucah, kalau aku klik kat Nudity or pornography. Pastu klik je continue.

Akan keluar kotak macam picture ketiga. Pilih gak mana korang nak. Kalau baik hati mesej la kawan tu bagi nasihat untuk remove picture or unlike picture tak senonoh tu (kalau kawan rapat mungkin aku akan nasihatkan). Kalau rasa tanak kawan terus sebab picture tak senonoh tu boleh klik unfriend. Kalau rasa dah tak nak jumpa kat facebook langsung, kliklah kat block tu. Pilihan aku? Aku tak pilih pape pun cuma tick report to Facebook je and then klik continue....

Dah selesai....pastu pegi home semula...gambar tu still adakan....
Klik untuk bagi kotak macam dalam picture muncul. Terpulang gak nak pilih yang mana. Tapi aku klik report story or spam je....setel...dah hilang dari pandangan.
**************
Picture apa aku tertengok tu? Picture seorang gadis yang tak pakai baju. Yang like tu mestilah kawan lelaki. Pemilik picture pun lelaki gak.

Agak-agaklah nak like apapun kat facebook tu. Dah la tak privatekan, semua orang taw. Kantoi....

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative