Wednesday, January 18

Perempuan dan Kereta Besar

Assalamualaikum...

Perempuan dan kereta besar. Ada yang cekap tu okeylah tapi yang tak berapa cekap tu ko... Terutama kalau time jam kena mencilok-cilok(mencelah-celah).

Over confident, salah mencelah dah accident. Aku pun perempuan, bawak kereta kecik je, tu pun bukan selalu drive. Bila ada keperluan aje, dan tak cekap mana pun, bolehlah nak survive kat KL-Selangor.

Masalah dengan orang yang bawak kereta besar ni, diaorang tak suka bagi signal, pastu nak menang je bila menyusur keluar tu. Ada je yang bawak kereta besar bersopan santun dan baik hati tapi selalu jumpa yang cerdik sombong.

Bajet semua orang peka bila diaorang nak tukar lorong, bajet orang sempat brek, bajet muat je kereta besar sebijik tu. Ramai aku jumpa lelakilah yang kekurangan ajaran tu.

Eh macam perempuan baik lakkan. Taklah perempuan sekarang pun ramai yang kurang ajar kat jalan. Lelaki ke perempuan ke bukan pointnye. Point utama ATTITUDE... Dah dasar cerdik sombong macam tulah.

Nak kata tak sekolah, pergi je sekolahnya. Dapat lesen lagi, dapat beli kereta.

**************
Semalam ada accident kat susur keluar taman ke jalan besar. Perempuan tu bawak kereta besar (Avanza) dengan confident je mencilok-cilok. Biasalah kat situ dua lorong jadi 4/5 lorong bila jam sebab susur keluar lagi.

Mentang-mentang kereta dia besar, kereta viva kat tepi pun dia nak langgar. Cepat-cepat kakak aku mengelak lari daripada perempuan tu. Nauzubillah la kena langgar dengan perempuan tu. Kat depan dia pi langgar sebuah kereta lain lak.

Yang menjadi misteri dia langgar kat side dia, kot la kat belah penumpang tak dapat nak bajet. Mujur takde pape dan slow je momentum accident, kalau tak kemek kereta. Moral of story sesetengah hal jangan over confident.

18 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

geram bila tgk ada yg suka wat kepala sndiri..hantuk kat streng bru tau!!

Papa PUSS said...

salam

mmg teruk kan camtu..
mentang2 kete besar..

#Kenapa xleh tinggalkan link kaler biru?

lyza said...

Salam perkenalan dari saya..:)

Biasa la kereta besar slalu buli kereta kecik..bkn kereta je.. lori2, bas2 treler2..pun sama..klau dah bw tranport yang besar2, dorang pk klau xciden dorang takda menda..

Dianaa said...

Diana mmg tak suka kete besar, susah woo. Tengok pun dah rimas. Nak drive tu lagi la payah

Teenager Housemaid said...

huhu..tatau nak komen ape..hehee..

Tihara said...

salam, saya kan tk berapa minat bw keta besar tp kalo tpaksa org suruh saya bawak la jugak..huu

Azlan Hasan said...

confident tu bagus..over confident tu yang bahaya..hehehe..kadang2 bila attitude xde memang suka buat perangai camtu..anyway drive carefully ek..hehe :)

Regards,
-Strider-

**::CIKNUURUL::** said...

die over cnfident nak tekan brek tu tp ter over cnfident g tekan minyak lak,.hehe,.attitude kt jln pon kne buat kuliah gamaknye,.hurrmm,.

Onitsuka_hana said...

hana xda confident.huhu

▪imie fatima▪ said...

hehe saya brani drive kelisa jer tu pun auto,manual serius out! serius tak confident bawak keta besar,parking slalu kantoi.. hehe

Prettywrite said...

pagi tadi ada dengar dalam THR pasal lelaki ke perempuan yang cuai memandu..hehe..
memandu kat bandar besar lagi lah kan..eee seram..

Original CikTeddy said...

over confident yg mmbwa bencana..ekeke

MulutPayau said...

tak kisah kalau nak bawa kereta besar...tapi jgn mnyusahkan orang...

hyz said...

kete bso kecik bukan masalhnya. masalahnya ialah orang yang bawak tu...

Lia Irdelia said...

memang over confident lah tu.. huhuhu

Mia Adriana said...

xda disiplin tuh.

MaryaYusof said...

Salam Aishah Jahirah,
Hati-hati bwk kereta ye, sebab ramai sgt yg 'cerdik sombong' diluar tu :))
Saya pemandu berhemah :))

Semoga nnt ilmu yg dikongsikan bermanfaat pada semua... jangan boring lak baca blog sy ye :)) banyak facts..hahaha

Juliet_iRa~" said...

nk cpt n pntgkan diri sndri mmg camtu..

cuba que kan..huu

ira pon xcekap bw..kena blaja blk..:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...