Assalamualaikum...

Perempuan dan kereta besar. Ada yang cekap tu okeylah tapi yang tak berapa cekap tu ko... Terutama kalau time jam kena mencilok-cilok(mencelah-celah).

Over confident, salah mencelah dah accident. Aku pun perempuan, bawak kereta kecik je, tu pun bukan selalu drive. Bila ada keperluan aje, dan tak cekap mana pun, bolehlah nak survive kat KL-Selangor.

Masalah dengan orang yang bawak kereta besar ni, diaorang tak suka bagi signal, pastu nak menang je bila menyusur keluar tu. Ada je yang bawak kereta besar bersopan santun dan baik hati tapi selalu jumpa yang cerdik sombong.

Bajet semua orang peka bila diaorang nak tukar lorong, bajet orang sempat brek, bajet muat je kereta besar sebijik tu. Ramai aku jumpa lelakilah yang kekurangan ajaran tu.

Eh macam perempuan baik lakkan. Taklah perempuan sekarang pun ramai yang kurang ajar kat jalan. Lelaki ke perempuan ke bukan pointnye. Point utama ATTITUDE... Dah dasar cerdik sombong macam tulah.

Nak kata tak sekolah, pergi je sekolahnya. Dapat lesen lagi, dapat beli kereta.

**************
Semalam ada accident kat susur keluar taman ke jalan besar. Perempuan tu bawak kereta besar (Avanza) dengan confident je mencilok-cilok. Biasalah kat situ dua lorong jadi 4/5 lorong bila jam sebab susur keluar lagi.

Mentang-mentang kereta dia besar, kereta viva kat tepi pun dia nak langgar. Cepat-cepat kakak aku mengelak lari daripada perempuan tu. Nauzubillah la kena langgar dengan perempuan tu. Kat depan dia pi langgar sebuah kereta lain lak.

Yang menjadi misteri dia langgar kat side dia, kot la kat belah penumpang tak dapat nak bajet. Mujur takde pape dan slow je momentum accident, kalau tak kemek kereta. Moral of story sesetengah hal jangan over confident.

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative