Assalamualaikum...

Kaum Adam selalu cakap kaum Hawa ni suka membelek barang. Tapi hari tu aku jumpa kaum Adam yang membelek barang kat bahagian produk penjagaan diri kemain lagi kusyuk. Jarang kot nampak situasi macam tu (rugi lak tak snap picture).

Pastu pandang my sis dan spontan terkeluar ayat, "owh lelaki metroseksual ni.menjaga penampilan dan mesti beli produk terbaik untuk penjagaan diri.kalah kitakan". Sambil tersenyum-senyum...kih2.

Kadang-kadang bila tengok lelaki metroseksual ni tergelak pun ada. Mana tidaknya mereka lebih advance dalam menjaga kecantikan dan lebih cerewet daripada perempuan dalam menjaga penampilan diri. Rutin harian menjaga penampilan pun berdisiplin aje.

Secara umum maksud lelaki metroseksul adalah seorang lelaki yang menjaga penampilan diri daripada segala aspek. Gaya hidup mereka nampak macam mewah je dan sanggup berhabis duit untuk diri sendiri. Macam pompuan yang suka jaga penampilan dan kecantikan tulah. Dari hujung rambut hingga ke hujung kaki semua nak jaga.

*************
Mesti ada antara korang (blogger lelaki) yang metroseksual ni, cepat ngaku. Takpun orang tersayang (blogger wanita) yang metroseksual. Bagi aku tak salahpun lelaki tu nak jadi metroseksual, cuma berpada-padalah. Dah kalau semua duit dilabur untuk penampilan, makan pasir lak anak bini kalau yang dah kawen tu. Ye dak...Huhuu

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative