Assalamualaikum....

Enjin kereta tak boleh start... Uwaaa...

Blinking2 benda dalam bulatan tu... Status gear unknown-tak keluar.
Status enjin pun tak keluar...
Tetiba dah muncul status, cuba start tetap tak hidup,  minyak lak tetiba drop blinking-blinking macam dah nak habis. Malas nak amek picture dah.

Selalu kalau jadi macam tu, mesti masalah baterikan.... Viva auto tak boleh start enjin. Menurut orang-orang yang berpengalaman, nak masuk tahun kedua memang kena stand by untuk tukar bateri untuk kereta kelauran perodua.

Memang betullah kot, kereta ni dah berumur 2 tahun lebih sikit. Aku ni kurang ilmu pasal kereta, tahu tekan minyak bawak je.. muahaha

Mood terus lari... abang ipar aku tengah tolong tukar bateri tu.. Mujur tak mati tengah jalan ke enjin.

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative