Posts

Showing posts from March, 2011

Lelaki itu dayus

Image
Assalamualaikum...
From my eyes:
1) Seorang lelaki yang suka menyepi diri bila menghadapi masalah. Membuatkan orang tertanya-tanya apa sebenarnya yang sedang berlaku. Tidak mahu berbincang tetapi mendiamkan diri seolah-olah orang lain tak kisah dan tak de perasaan. Lelaki itu MEMANG DAYUS.
2) Lelaki yang berhutang dengan teman wanita sendiri tetapi tidak membayar hutang tersebut. Boleh buat muka selamba dan tak bersalah. Seolah-olah memang berniat tidak mahu membayar semula dan tidak pernah berbincang untuk menyetelkan hutang tersebut. Lelaki itu MEMANG DAYUS.
3) Mengambil kesempatan. Tak kisahlah menggatal or segi kewangan. Huh memang tak senonoh. Lelaki itu MEMANG DAYUS.
4) Suka berpura-pura sangat 'kasihan' untuk meraih simpati teman wanita. Eh tolong le. Lelaki itu MEMANG DAYUS.

From religious(ISLAM):Rujukan- Ustaz Zaharuddin
1)Membiarkan kecantikan aurat, bentuk tubuh isterinyadinikmati oleh lelaki lain sepanjang waktu pejabat (jika bekerja) atau di luar rumah.

2)Membiarkan ister…

Celcom Broadband 1

Image
Berhari-hari intenet kesengalan disebabkan volume da cukup 5GB. Sementara nak tunggu bil baru, sengsara betul nak bertenet pun...:( Nak merayau-rayau kat blog orang pun tak kesampaian je. Kejam betol.

Yang paling sadis lepas tu nak masuk website celcom sendiri pun tak lepas...haiyak...


Pastu kebanyakan masa sentiasa fail bila nak connect. Memang kronik....
Tapi jangan harap la aku nak beli additional volume semata-mata volume sedia ada dah cukup. Aku lebey sanggup tunggu bil baru...:) Bil baru celcom 8hb setiap bulan.


Celcom Broadband

Image
Apasal la makin lembab je tenet ni. Dengki tak bagi aku berchat, maen game la tuh. Dah masuk awal bulan ni curious gak kot2 da cukup volume dia.

Belum lg aku layan youtube ke, my soju ke(tengok movie korea). Kalau aku layan semua tu, lagi terlingkup agaknya. Tak sampai dua minggu kot da ckp 5 gig. 
Saje cek da bape gig aku guna. Dan hasilnya taraaaa.......

Kena berjimat nampaknya menggunakan gig yg ada, 8hb lama lagi tu. Uwaaa.....
Tapi da terima mesej menyatakan da cukup 5 GB. Mana satu le pulak nak caya....Adesh... Huh lantak le, selagi boleh guna haku guna.... Tak boleh tu tak kuasa nak beli tambahan GB....

Saya mahu jadi kamu

Image
Assalamualaikum...

Setiap insan punya kekurangan dan kelebihan. Itulah uniknya setiap manusia yang ada dimuka bumi ini. Cuma sebagai manusia biasa kadang kala kita seperti tidak bersyukur pada pandangan kasarnya. Lumrahlah kita sentiasa ingin yang terbaik, sentiasa ingin menjadi yang terbaik, sentiasa ingin lebih menyerlah. Ya sentiasa berusaha menjadi yang lebih terbaik setiap hari.

Persoalannya berjayakah kita menjadi apa yang diri kita inginkan. Walaupun setelah berusaha berhempas pulas selalu berlaku hasilnya tidak seperti yang kita inginkan. Pada masa yang salah kita mula menyalahkan takdir. Mula berhenti berharap, mula bosan dengan apa yang dilakukan, mula berfikiran negatif. Seolah-olah tiada lagi peluang untuk menikmati kehidupan yang diingini.

Orang disekeliling mula memandang serong, membanding-bandingkan dengan kejayaan orang lain. Orang yang rapat mula dirasai tidak memahami. Semua seolah-olah menyalahkan diri kita yang tidak reti untuk merebut peluang hidup. Mungkin mere…