U Punya Kulit Hitamlah

Assalamualaikum....

Hari ni sibuk keluar mencari rumah sewa lagi. Pagi-pagi dah keluar, lewat petang baru sampai rumah. Alang-alang keluar kira outing sekalilah dengan family. Balik singgah Tesco kejap.

Pergilah bahagian lotion, saje je belek-belek lotion kat situ. Tabiat suka membelek memang dah sebati nak buat macam manakan. Hajat kakak aku nak rembat satu lotion yang rasa berkenan. So aku belek ajelah kejenya.

Masa tengah belek lotion-lotion tu datang la seorang promoter ni, promote itu ini pasal lotion tu. Aku nak tak nak je dengar, aku bukan tak suka promoter tapi aku tak suka bila diganggu bila tak perlu. Rimas rasanya, pegang apa je mesti dia nak explain. Okey takpe biarlah dah kerja diakan.

Lagi dia membebel cakap lotion tu untuk hilangkan parut dan memutihkan dan apatah lagi. Dah lama-lama aku pun nak angkat kaki dari situ. Masa nak berlalu pergi tu, ayat dia buat aku terkesima.

"U punya kulit hitamlah"

Dalam hati aku minah ni nak cari gaduh ke apa. Spontan aku jawab, "dah kulit I memang macam tu". Terus buat muka dan pergi dari situ.

Tahulah kulit aku ni tak berapa nak cerah mana pun, tapi tak payah lah nak buat ayat sentap macam tu. Agak-agaklah kot ye pun, dah memang gitu warna kulitnya. Sabar wahai hati.

Aku: Lepas tu sengaja pegi bahagian tu lagi. Haha guess what? Dia tak berani dah nak promote. Macam lari-lari aje. Moral of story cakap silalah berlapik, orang tak suka jangan paksa, pilihan di tangan kita so jangan terpengaruh dengan promoter. Oke...^_*

Comments

Juliet_iRa~" said…
dasyatnyaa..

cina ek?ke india?

huuuuii kalo ira..tgk blk kulit dia..kalo dia pon hitam, ira kenakan blk..huhuhu
teratai said…
betullah kadang2 promoter ini merimaskan! biasanya angkat kaki je bila ada promoter nak kempen!
Onitsuka_hana said…
ramai gak bloger ceta pasal umah sewa :) promoter melyu ek
littledolphin said…
ok direct gila promoter tu.

kalau ya pun nak promote ,kena bersopanlah jugak kan?

masalah communication skills betul la dia tu.kena hantar pi training lagi tu.hahaha.

kalau dia kata'kulit awak agak gelap sikit' okay lah jugak.

ini terus 'kulit awak hitamlah.'

serius rude!
Miss Nadya said…
sabaq dear..huhu..kulit nad ag r gelap..nk2 dh ad parut slpas d cakar ank sndri..huhu.,cpt2 ltak bi0 0il..uarh..hehe..

P/s : bl0g k.nad besa je dear..
saya pun tak berapa suka promoter yang asyik ikut and nak explain segala macam benda..
rimas laa..huhuhu
sabar je la..
Totie@Tomy said…
promoter mmg kerja dia mcm tu..dulu saya pernah jadi promoter..tp kalau bos besar tak ada saya biar jerk customer buat pilihan tanpa bertanya..sbb saya tahu setengah org rimas...macam saya juga..
ain soofiyah said…
lain kali jangan angkat kaki dulu.. bagi kaki dulu lepastu baru boleh angkat kaki.. haha
Ahmad Syuxer said…
yarkkhh..cakap tak berlapik,mujur tak berdepan dengan orang panas baran..kalau tak, bibir promoter tu plak yang jadi warna hitam lebam hehe..

takpe, kita syukur pe Allah s.w.t bagi..hitam pun manis tau..hehe
xreti nak cari customer tu..sbr ea..pang dia! hihi..
Nens Collection said…
pehh ayat..
nk pomote pon biar ler berpada2 kan
mmg hangin kalo kene gini,mcm ler deorg tu lawa sgt..cehh..
MulutPayau said…
teruknya promoter tu...!!!! kalau tak sabar mahunya mulut tu kena cili.....cakap tak berlapik lngsung...
Betul tu dik..pilihan di tngn kita..duit kita, jadi trpulang pada kita nak beli ke tidak...
Dieya said…
jawap dgn tenang..hitam ke? ada aku kesah?

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing