Friday, December 9

Siput Sedut Lagi Laju

Assalamualaikum...

Ni kalau buat peraduan lari macam arnab dengan kura-kura pun best ni. Tapi kita ubah sikit Celcom Broadband punya speed vs Siput Sedut. Amacam mahu cuba jom kita buat case study sape lagi laju.

Dengan keadaan internet yang slow dan nyawa-nyawa ikan macam ni, yang nak masuk satu blog pun punya la azab nak tunggu dia loading habis, aku dengan ini mengumumkan pemenangnya ialah si siput sedut.

Ingatkan sebab nak masuk bil baru internet buat hal, tapi ari ni, 8hb dah bil baru pun makin teruk pulak speed dia. Ini sudah melampau wahai celcom. Kenapalah asyik buat hal je ni, penat taw.

Aku: Di hari Jumaat yang mulia ni, kena gigihkan hati supaya terus bersabar. Sabar....itu adalah ujian untuk diri.

36 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

awal lg dah siput sedut tu..

Abg Stalker said...

celcom beruk abg ni pun lembab nk cipan +_+ menyirap je nk bw pun susah.

dwaty said...

celcom memang ada masalah ker??? saya punya hp guna celcom... dua malam ni asyik prob jer... org call tak dapat... masuk voice mail... huhuhu

Qhaifa Nur said...

salam singgah

betul tu sekarang ni sangat2 slow..
nak tunggu lama loadingnya malas betul, rasa buang masa je..

jom siggah
qhaifanurin.blogspot.com

Syuxer said...

negara kita patutnya dah laju bab2 online neh..kata nak menuju wawasan 2020 kan hehe

Miss Nadya said...

celcom beruk ben mmg lmbt..huhu..maxis beruk ben 0k..huhu..
P/s : tq dear..insyaallah slamat..

Juliet_iRa~" said...

huu..laju lagi kot siput sedut..hee


ira pnya pon lembappp tp still ok la..:)

♥e'in♥ said...

gune laa p1.. :)

Totie@Tomy said...

haha confirm siput sedut lagi laju..sekarang kalu hujan internet slow..

ZORA said...

sgt tak best kalo lembap mse nak bw kan..huhuhhu

Onitsuka_hana said...

hehe.broadband mmg cm tu..pkai stmx lg senang.. klu dah lama pakai nnt tmnet upgrade line n bayar murah ja tiap2 bulan..dulu rm60 skrang bayar 20brapa tah :)

MulutPayau said...

adoiiiii..samalah tu dik....makin lama makin teruk jadinya....

Bui Junaidi said...

mmg geram bila bab berukband buat hal..stresss..hihi

ILA HonEyBuNNy said...

sama la..berukband ila pun lembab...

tapi yang satu lagi laju lak...ciap leh downlod lagi..y satu g..lembab gila...geram tol..

Teenager Housemaid said...

setakat ni saya pakai unifi..okay lagi la..hehehe

Kancil 8349 said...

memang geram tengok teknologi buatan Malaysia nie..bikin panas orang kata

shahfa nur said...

ha'ahlah...kalau pakai celcom broadband, memang banyak masalah.

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@nuyui a.k.a miss YUI
tu la pasal awal2 dh buat perangai ni...

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Abg Stalker
mmg menyirap haih...huhuuu celcom2..

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@dwaty
agaknye la...ada la tu dia upgrade pape kot...tp mmg mslhlah...

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Qhaifa Nur
salam....
nampaknye beramai2 la slow loadingnye...huhuuu

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Syuxer
erm nk laju kena kena unifi la kot...hehee..bb sama aje kejap ok kjp x...

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Miss Nadya
maxis lagi semput kat cni...hehee
sama2.....:)

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Juliet_iRa~"
tu la menang si siput sedut tu....huhuuu

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@♥e'in♥
p1 xde coverage kat cni...hohoo

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Totie@Tomy
xhujan pun slow je...huhuu

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@ZORA
ye la....asyik kena refresh aje...huhuu

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Onitsuka_hana
nk pakai stmx tp fix line.bila mobile xblh bawak sekali 2 yg xbest...

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@MulutPayau
haha..kita serupa...;p

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Bui Junaidi
stress kak bui....asyik hang je..

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@ILA HonEyBuNNy
banyaknye bb ila....ila guna bape bb ni...wah ada backup lagi satu ok...;)

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Teenager Housemaid
unifi mmg tip top la kan....tp xsemua area ada...

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Teenager Housemaid
geram2 pun redha aje la...huhuu..tp mmg panas la.

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@shahfa nur
bb lain pun serupa jugak rasanye....

EmpayarUtama said...

eh samalah; celcom ada masalah apa haaa

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@EmpayarUtama
tataw la...mgkn tgh upgrade someting kot...dulu pun mcm tu gak...;(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...