Siput Sedut Lagi Laju

Assalamualaikum...

Ni kalau buat peraduan lari macam arnab dengan kura-kura pun best ni. Tapi kita ubah sikit Celcom Broadband punya speed vs Siput Sedut. Amacam mahu cuba jom kita buat case study sape lagi laju.

Dengan keadaan internet yang slow dan nyawa-nyawa ikan macam ni, yang nak masuk satu blog pun punya la azab nak tunggu dia loading habis, aku dengan ini mengumumkan pemenangnya ialah si siput sedut.

Ingatkan sebab nak masuk bil baru internet buat hal, tapi ari ni, 8hb dah bil baru pun makin teruk pulak speed dia. Ini sudah melampau wahai celcom. Kenapalah asyik buat hal je ni, penat taw.

Aku: Di hari Jumaat yang mulia ni, kena gigihkan hati supaya terus bersabar. Sabar....itu adalah ujian untuk diri.

Comments

awal lg dah siput sedut tu..
Abg Stalker said…
celcom beruk abg ni pun lembab nk cipan +_+ menyirap je nk bw pun susah.
dwaty said…
celcom memang ada masalah ker??? saya punya hp guna celcom... dua malam ni asyik prob jer... org call tak dapat... masuk voice mail... huhuhu
Qhaifa Nur said…
salam singgah

betul tu sekarang ni sangat2 slow..
nak tunggu lama loadingnya malas betul, rasa buang masa je..

jom siggah
qhaifanurin.blogspot.com
Syuxer said…
negara kita patutnya dah laju bab2 online neh..kata nak menuju wawasan 2020 kan hehe
Miss Nadya said…
celcom beruk ben mmg lmbt..huhu..maxis beruk ben 0k..huhu..
P/s : tq dear..insyaallah slamat..
Juliet_iRa~" said…
huu..laju lagi kot siput sedut..hee


ira pnya pon lembappp tp still ok la..:)
Totie@Tomy said…
haha confirm siput sedut lagi laju..sekarang kalu hujan internet slow..
ZORA said…
sgt tak best kalo lembap mse nak bw kan..huhuhhu
Onitsuka_hana said…
hehe.broadband mmg cm tu..pkai stmx lg senang.. klu dah lama pakai nnt tmnet upgrade line n bayar murah ja tiap2 bulan..dulu rm60 skrang bayar 20brapa tah :)
MulutPayau said…
adoiiiii..samalah tu dik....makin lama makin teruk jadinya....
Bui Junaidi said…
mmg geram bila bab berukband buat hal..stresss..hihi
ILA HonEyBuNNy said…
sama la..berukband ila pun lembab...

tapi yang satu lagi laju lak...ciap leh downlod lagi..y satu g..lembab gila...geram tol..
setakat ni saya pakai unifi..okay lagi la..hehehe
Kancil 8349 said…
memang geram tengok teknologi buatan Malaysia nie..bikin panas orang kata
shahfa nur said…
ha'ahlah...kalau pakai celcom broadband, memang banyak masalah.
@nuyui a.k.a miss YUI
tu la pasal awal2 dh buat perangai ni...
@Abg Stalker
mmg menyirap haih...huhuuu celcom2..
@dwaty
agaknye la...ada la tu dia upgrade pape kot...tp mmg mslhlah...
@Qhaifa Nur
salam....
nampaknye beramai2 la slow loadingnye...huhuuu
@Syuxer
erm nk laju kena kena unifi la kot...hehee..bb sama aje kejap ok kjp x...
@Miss Nadya
maxis lagi semput kat cni...hehee
sama2.....:)
@Juliet_iRa~"
tu la menang si siput sedut tu....huhuuu
@♥e'in♥
p1 xde coverage kat cni...hohoo
@Totie@Tomy
xhujan pun slow je...huhuu
@ZORA
ye la....asyik kena refresh aje...huhuu
@Onitsuka_hana
nk pakai stmx tp fix line.bila mobile xblh bawak sekali 2 yg xbest...
@MulutPayau
haha..kita serupa...;p
@Bui Junaidi
stress kak bui....asyik hang je..
@ILA HonEyBuNNy
banyaknye bb ila....ila guna bape bb ni...wah ada backup lagi satu ok...;)
@Teenager Housemaid
unifi mmg tip top la kan....tp xsemua area ada...
@Teenager Housemaid
geram2 pun redha aje la...huhuu..tp mmg panas la.
@shahfa nur
bb lain pun serupa jugak rasanye....
EmpayarUtama said…
eh samalah; celcom ada masalah apa haaa
@EmpayarUtama
tataw la...mgkn tgh upgrade someting kot...dulu pun mcm tu gak...;(

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing