Monday, December 19

Senyum Dapat Bonus

Assalamualaikum....

Kakitangan kerajaan hari ni senyum meleret sampai telinga la, hari nikan gaji sekali dengan bonus. Gerenti penuh supermarket, hypermarket, kedai-kedai dengan orang hari ni, minggu ni.

Tapi biasalah duit, bagi le banyak mana pun kalau tak beringat memang cepat je susut. Duit ni kalau nak ikutkan memang tak pernah cukup. Ada je benda yang kena beli, ada je benda yang kena digantikan. Ada je yang rosak time-time gaji ni. Itu perkara biasalah kadang-kadang tu.

Ada yang amek kesemptan untuk belanja family makan, shopping beli apa-apa yang patut. Apapun  family tetap la menjadi keutamaan.

Tapi jangan lupa ye....simpan la duit bonus tu sikit buat simpanan di waktu terdesak kemudian hari. Belanja pun belanja gak tapi jangan la berhabis pulak. Ye dak...

Aku: Tumpang bonus orang aje... Haha

12 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

jelesnya sama mereka..waaa...hikhik..rezeki msg2 kan..

Lady Rina said...

akak pun tumpang bonus suami...:)

Nens Collection said...

seronoknye..bile company akak nk bg ni..ngidam nk bonus..ekekeke;)

Dieya said...

jemlos diaorg dapat bonus la..swasta dapat apa?

Teenager Housemaid said...

hehehe..
saya nak tumpang bonus orang yang awak tupang tu boleh?
hehehe.;p

ILA HonEyBuNNy said...

wakkakaka...

sama la..tumpang bonus mama dgn abah ja la mampu..hehehe

teratai said...

alhamdulillah bonus 1/2 bulan gaji, w/p org lain 3 - 4 bulan gaji!

Juliet_iRa~" said...

waaa bestnyaa...

ira xda bonus apatah lagi gaji..heee

:)

Onitsuka_hana said...

mesti penuh owg shoping..xmau kuar p shoping lah (pdahal xda duit)

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said...

syiok ler sape yg keje gomen tu .... ingat, mesti bijak berbelanje yer

Totie@Tomy said...

bestnya kerja kerajaan dapat bonus..mcm saya dapat gaji jerklah..tp hidup kena bersyukur..kalau ada rezeki yang lagi baik saya cabut jerk..hehe

Bui Junaidi said...

bui pulak bonus buat beli barang anak2 sekolah..*_*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...