Assalamualaikum....

Kakitangan kerajaan hari ni senyum meleret sampai telinga la, hari nikan gaji sekali dengan bonus. Gerenti penuh supermarket, hypermarket, kedai-kedai dengan orang hari ni, minggu ni.

Tapi biasalah duit, bagi le banyak mana pun kalau tak beringat memang cepat je susut. Duit ni kalau nak ikutkan memang tak pernah cukup. Ada je benda yang kena beli, ada je benda yang kena digantikan. Ada je yang rosak time-time gaji ni. Itu perkara biasalah kadang-kadang tu.

Ada yang amek kesemptan untuk belanja family makan, shopping beli apa-apa yang patut. Apapun  family tetap la menjadi keutamaan.

Tapi jangan lupa ye....simpan la duit bonus tu sikit buat simpanan di waktu terdesak kemudian hari. Belanja pun belanja gak tapi jangan la berhabis pulak. Ye dak...

Aku: Tumpang bonus orang aje... Haha

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative